| Prispevki

V sredo, 17. 10. 2018, sva se dve dijakinji s profesorico Leo Janežič v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Srbiji, in sicer v mesto Čačak. Na poti do tja smo si privoščile kratek postanek za ogled mesta Beograd, v Čačak pa smo prispele v večernih urah. Naša prva postaja je bila ekonomska šola Čačak, kjer so nas pričakali profesorji šole in dijaki, ki so nas gostili. Pripravili so nam manjšo pogostitev in nas seznanili z načrtom dela v prihodnjih dneh.

Prvi dan našega tamkajšnjega bivanja smo si ogledali narodni muzej Miloša Obrenovića ter samo mesto in se spoznali z njegovo zgodovino. Po ogledu nas je pričakalo kosilo, imeli pa smo tudi nekaj prostega časa.

Drugi dan smo namenili predstavitvi naše šole in njihove ekonomske šole. Prav tako so nam predstavili različne projekte s področij ekonomije, turizma, zavarovalništva in prodaje, in sicer celoten potek projektov, od ideje pa do končnega izdelka, s katerimi vsako leto sodelujejo na sejmu virtualnih podjetij in dosegajo neverjetne rezultate. Po končanih predstavitvah so nas odpeljali na krajši izlet na Zlatiborski splav, kjer smo lahko užili kanček njihove čudovite narave.

V soboto smo se odpravili proti Kragujevcu, kjer smo si najprej ogledali mesto, večerne ure pa smo preživeli v politehnični šoli in se družili s tamkajšnjimi učenci. V poznih večernih urah smo se odpravili nazaj proti Čačku.

V nedeljo smo se že navsezgodaj ponovno napotili proti Kragujevcu, kjer smo si ogledali še dijaški dom. Čeprav nam je bilo težko, smo se po nekaj urah morali posloviti in odpraviti nazaj proti Sloveniji.

Izmenjava je bila čudovita izkušnja. Spoznala sem veliko ljudi, njihovo kulturo, sklenila pa sem tudi nova prijateljstva.

 

Sara Krupić, 3. i

 

Sorodne objave
0
Dostopnost