| Prispevki

Nagradni izlet smo pričeli z odhodom iz Ljubljane ob 6. uri. Vozili smo se okoli štiri ure in med tem občudovali polja, polna makovih cvetov, raznolike hiše in zanimivo okolico.

Naš prvi postanek je bil v Punti Sabbioni, tam smo pustili avtobus in se odpravili do obale. Čakala nas je ladjica, ki nas je odpeljala proti prvi destinaciji – Buranu.

Burano

Vožnja je bila prijetna in ko smo v daljavi zagledali barvne fasade ter poševni stolp, smo vedeli, da se približujemo Buranu. Mestece je majhno, a zelo barvito. Ko se sprehajaš po ulicah, imaš prav zaradi barvnih fasad občutek, da je mesto živo.

Mesto je znano po raznovrstnih čipkah, ki so jih izdelovale žene, medtem ko so možje lovili ribe. Imajo tudi značilne piškote, intenzivno rumene barve.

Murano

Murano smo si ogledali le z ladjico. Obiskali pa smo steklarno, kjer izdelujejo posebno steklo. Dolga leta je steklarna skrivala recept za izdelavo stekla. Izdajalci, ki so hoteli razkriti recept, so bili kaznovani. V steklarni nam je eden od delavcev predstavil dva načina izdelave, pihanje in vlečenje. S tehniko pihanja nam je pokazal, kako se naredi vaza, s tehniko vlečenja pa nam je pokazal, kako nastane stekleni konjiček.

Benetke

Ob prihodu v Benetke se na žalost nismo uspeli izkrcati takoj, ker je bila postaja za izstopanje zasedena. Ko smo izstopili, smo si najprej ogledali Most vzdihljajev, ki povezuje zapor in palačo. Sprehodili pa smo se tudi skozi ozke ulice Benetk in si pobliže ogledali gondole. Nato smo imeli nekaj prostega časa za samostojni ogled mesta in kosilo. Končni zbor smo imeli ob 17. uri. Še zadnjič smo se usedli na ladjico in z njo odpluli proti avtobusu. Domov smo se vrnili okoli 21. ure. Nekateri smo bili tam prvič in Beneška laguna nas je navdušila.

Sara Horvat, 3. k

Sorodne objave
0
Dostopnost