| Prispevki

Ministrstvo za kulturo v Gizi je preko egipčanskega veleposlaništva v Ljubljani tudi našo šolo povabilo k mednarodnemu sodelovanju, zato smo se pri umetnosti z dijaki z veseljem odločili, da se udeležimo razpisanega likovnega natečaja z naslovom EGYPT IN THE EYES OF CHILDREN OF THE WORLD COMPETITION.

leja
jure
lejla

Tekmovanje je s svojo slikovito in tudi svobodni interpretaciji naklonjeno tematiko izredno osvežilo splošno ponudbo aktualnih likovnih natečajev, obenem pa popestrilo pouk spoznavanja umetnostnozgodovinskega obdobja stare egipčanske civilizacije. Dijaki so lahko preko likovnega ustvarjanja raziskovali skrivnostne dosežke ene izmed največjih kulturnih zakladnic sveta, razvijali okus za občutenje estetike ene izmed slogovno izredno prepoznavnih likovnih umetnosti, krepili svoje sposobnosti opazovanja in likovnega zaznavanja, se učili osnov likovne analize in vrednotenja lastnega dela in razvijali pozitiven odnos do različnih načinov likovnega izražanja svojih sošolcev in vrstnikov.

ajdina
anela

Odločili smo se, da ne bomo počakali rezultatov natečaja, zato vam nekaj nastalih likovnih del že zdaj ponosno predstavljamo v spletni galeriji. Več kot očitno je, da nas je ta naloga vse močno navdihnila, zato je bilo kar težko izbirati v vsej množici čudovitih izdelkov. Resnično veliko je takšnih del, ki izžarevajo nadpovprečnost tako likovnega sporočila kot spretnosti veščin uporabe različnih likovnih materialov in tehnik.

Mentorici upava, da vas bo ogled razstave popeljal na miselni izlet v čudovite domišljijske pokrajine ob Nilu, vsem sodelujočim dijakom pa iskreno čestitava in jim želiva veliko uspehov na tekmovanju.

 

Marjetka Pajk in Tina Grobovšek, mentorici

Sorodne objave
0
Dostopnost