| Prispevki

Informativni dan je potekal v petek, 15. 2. 2019, ob 9. uri. Program Avtoserviser je predstavil profesor Gašper Kavčnik.

Učitelj je najprej predstavil šolo. Šola je bila ustanovljena leta 1962 pod imenom Center strokovnih šol. Sedaj se imenuje Srednja poklicna in strokovna šola in deluje v okviru Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana, ki vključuje še MIC in Avtošolo Ježica. Šola je skozi leta zamenjala veliko imen in tudi izobraževalnih programov.

To šolsko leto obiskuje šolo 1068 dijakov, poučuje jih 96 učiteljev.

Avtoserviser je program, ki traja tri leta, zaključi pa se z zaključnim izpitom. Po treh letih uspešnega šolanja lahko dijak nadaljuje šolanje še dve leti v programu Avtoservisni tehnik.

V programu so tako strokovni kot tudi splošni predmeti, zelo pomemben pa je praktični pouk. En del praktičnega pouka poteka v šoli, drugi del pa pri delodajalcu. Na šoli imamo zelo dobro opremljene delavnice za izvajanje praktičnega pouka, ki smo si jih tudi ogledali.

Na predstavitvi je bilo veliko obiskovalcev. Vsi so bili navdušeni nad predstavitvijo in profesorjem, ki je nekoč obiskoval to šolo in sedaj poučuje praktični pouk.

Jernej Trobec, 1. C

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost