| Prispevki

Informativni dan se je v petek, 9. 2. 2018, začel ob 9. uri, zbralo se je 20 bodočih dijakov s starši.

Izkušeni učitelj Jernej Trontelj je predstavil šolo, program Avtoserviser in pogoje za nadaljevanje izobraževanja v programu Avtoservisni tehnik. Poslušalce je prišla pozdravit tudi ravnateljica šole ter namenila kratek govor učencem in staršem, v katerem je predvsem staršem svetovala, naj več časa preživijo z otroki, saj bodo kar naenkrat »postali odrasli«.

Nato je učitelj predstavil šolo, pokazal slike z različnih strokovnih ekskurzij, razložil, kako se dijaki izobražujejo na tej smeri, koliko dni imajo praktično usposabljanje v šoli in koliko pri delodajalcih.

 

Na šoli je zaposlenih 76 učiteljev, obiskuje pa jo okoli 1000 dijakov. Obiskovalci so zvedeli tudi, da se na šoli posebej posvečajo dijakom z različnimi statusi, kot sta na primer status športnika in status kulturnika, prav tako nudijo dodatno strokovno pomoč, saj se trudijo, da šolo vsi uspešno končajo. Poudarjeno je bilo tudi mednarodno povezovanje šol, učitelj je razložil, da dijaki vsako leto odhajajo na izmenjave v različne države sveta.

Učitelj Jernej Trontelj je bil z obiskom zelo zadovoljen, še najbolj pa je bil zadovoljen zato, ker so starši in dijaki pokazali veliko zanimanje za ta poklic.

 

Anže Didovič Balkovec in David Grom, 4. t

 

Sorodne objave
0
Dostopnost