| Prispevki

 

V petek, 9. 2. 2018, je na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad potekal informativni dan za bodoče dijake naše šole. Med raznoliko izbiro izobraževalnih programov lahko dijaki izberejo tudi program Avtokaroserist. Najprej je učiteljica Lea Janežič predstavila ta program, zatem še predmetnik, uvodni del pa zaključila z možnostmi zaposlitve po končanem izobraževanju. Posvetila se je tudi obšolskim dejavnostim, kot so izmenjave v tujino, in poudarila, kako pomembno je timsko delo v šolskih projektih. Pozdravit nas je prišla tudi ravnateljica, ki je bodočim dijakom namenila nekaj spodbudnih besed.

V drugem delu predstavitve smo si ogledali avtodiagnostični laboratorij in avtoličarsko delavnico, v katerih so nam učitelji praktičnega pouka predstavili najnovejše naprave za barvanje avtomobilov. Nato smo se za nekaj metrov premaknili v sosednjo delavnico avtokleparjev in avtoserviserjev, v kateri so nam povedali, da so omenjeni poklici danes zelo iskani.

Dijake smo povprašali, kakšni so prvi vtisi o šoli. Kljub veliki sramežljivosti so povedali, da se jim je zdela predstavitev zanimiva in da jim je bilo všeč razgibano delo v delavnicah. Vseh sedem dijakov nam je zagotovilo, da so se že odločili, kje bodo nadaljevali šolanje. Naslednje šolsko leto bodo »okušali« vse lepote in preizkušali dijaško življenje na naši šoli.

Učiteljica Lea Janežič nam je zaupala, da so se ji bodoči dijaki zdeli zelo zainteresirani za predstavljen program in večina jih je že odločenih, da se vpišejo v ta program. Povedala je še, da jih zanima predvsem praktično delo in da so bili zelo navdušeni nad sodobno opremljenimi delavnicami.

L. K.

Sorodne objave
0
Dostopnost