| Prispevki

V petek, 26. 1. 2018, sva obiskala Informativo, ki je potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Informativa je največji slovenski sejem te vrste, ki poteka vsako leto, tokrat že deseto po vrsti.

Na Informativi se predstavljajo izobraževalne institucije, zaposlovalci in štipenditorji, nevladne in druge organizacije, založniki in mediji, banke in zavarovalnice, Študentska organizacija Slovenije in Dijaška organizacija Slovenije.

Cilj Informative je ponuditi informacije zainteresirani javnosti o programih srednjih šol, višjih in visokih šol, univerz in drugih izobraževalnih centrov in zavodov ter o možnostih dodatnega izobraževanja.

Informativa je namenjena vsem, dobrodošli so tudi starejši, ki imajo željo po dodatnem izobraževanju.

Na Informativi se je predstavila tudi naša šola s podrobno predstavitvijo programov in poklicev, ki se jih da izbrati.

Zelo zanimivo predstavitev so imeli avtoserviserji, avtokaroseristi in tehniki mehatronike, ki so predstavili nekaj svojih izdelkov. Mehatroniki so predstavili razvrščevalec krogov po barvi, avtokaroseristi lepo pobarvan pokrov motorja, avtoserviserji pa motor V6 s ponazoritvijo gibanja batov.

Učitelja Rajko Palčar in Matjaž Klun, ki sta sodelovala na Informativi v okviru naše šole, sta povedala, da je zanimanje za vpis na našo šolo kar velik, največ za poklic mehatronik operater. Obiskovalce zanimajo predvsem informacije glede praktičnega dela, ekskurzij in seveda končne zaposlitve.

Našo stojnico je obiskala tudi ravnateljica, ki je povedala, da je s številom obiskovalcev zelo zadovoljna in upa, da bodo tudi na informativnih dnevih učilnice polne.

 

Nik Bencek in Luka Duša, 2. C

 

Sorodne objave
0
Dostopnost