| Prispevki

 

V petek, 16. 11. 2016, smo se ob pol osmih zjutraj odpravili proti Celju na ogled  49. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti (MOS). Peljali smo se z dvonadstropnim avtobusom. Do Celja smo se vozili manj kot eno uro. Med potjo smo se zamotili s klepetanjem, tako da je čas hitreje minil, hkrati pa smo (vsaj nekateri) uživali ob razgledu na prelepo naravo, ki nas je spremljala večino poti. Ko smo prispeli pred Celjski sejem, smo si razdelili vstopnice in določili čas ponovnega snidenja pred odhodom domov. Sejem je bil ogromen. Razstavljeni so bili stroji, avtodomi, prikolice, avtomobili, kmetijski stroji, pohištvo itd. Različna podjetja pa so imela svoje razstavne prostore.

Tudi hrane in pijače ni manjkalo. V eni od hal je bilo na izbiro veliko hrane, in sicer od različnih vrst sira, čokolade, salam pa do sveže pripravljenih toplih obrokov.

Na robu sejma je bil postavljen majhen adrenalinski park. Slovenska vojska je imela razstavljene: tanke, orožja, vozila, uniforme itd. Lahko pa si se preizkusil v streljanju. Kdor je bil dober, je dobil za nagrado vojaško srajco.

mos4-medium

Poleg ogledovanja razstavljenih izdelkov si šel lahko supat, igrat hokej in še marsikaj zabavnega. Med sprehajanjem po sejmu nam je družbo delal Radio Ena. Ob koncu ogleda so nekateri tekmovali v namiznem nogometu.

Ob pol enih smo se zopet zbrali pri vodnjaku, tako kot smo bili dogovorjeni.

Po petih minutah je po nas prišel isti avtobus in nas odpeljal nazaj v Ljubljano pred šolo. Pot je minila prijetno.

Ta naša prva strokovna ekskurzija nam je tudi pomagala, da smo se bolj spoznali in se še bolj povezali.

 

Lana Novak Šimenc, Anja Piškur in Lana Prijatelj, vse dijakinje 1. i

Več fotografij: FB stran šole

The requested album cannot be loaded at this time. Error: OAuthException Code: 200, (#200) Missing Permissions

 

Sorodne objave
0
Dostopnost