Mehanik

280,00 620,00 

Usposabljanje za vzdrževanje in servisiranje motornih vozil.

Počisti
Šifra: mehanik Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Usposabljanje za vzdrževanje in servisiranje motornih vozil

Usposabljanje za poklic: Avtoserviser, Avtomehanik

Usposabljanje se izvaja v specializiranih učilnicah s pomočjo IKT tehnologije, diagnostičnem laboratoriju s specialno opremo in avtoremontnih delavnicah na modelih in vozilih.

  • Teoretični del usposabljanja zajema 1/3 razpoložljivih ur
  • Praktični del usposabljanja pa 2/3 razpoložljivih ur
Termini priprav
  • 2. 11. 2020 ob 16.00 (prijava do 23. 10. 2020 oz. do zapolnitve prostih mest)
Cena
620 €,  400 €, 280 €
 

1. Stopnja- kandidati, ki niso dokončali izobraževanja iz področja vzdrževanja in servisiranja motornih vozil

Znanja, ki jih boste pridobili: podvozja, zavore in zavorni sistemi, okvare ali pomanjkljivosti, montaža koles, pnevmatike ter oznake gum in platišč, tesnost pnevmatik, razstavljanje, popravila platišč in uravnoteženje, testiranje elektronskih sklopov na krmilnih mehanizmih in zavornih sistemih, nastavitve na prenosnih napravah, zavorah in zavornih sistemih.

2. stopnja – kandidati, ki so dokončali program Avtomehanik, Avtoserviser vendar niso delali v tem poklicu

Znanja, ki jih boste pridobili: servisni pregled motorja in sistemov, vzdrževanje, kontrola in popravilo delov oziroma sklopov na motorju, uporaba navodil in predpisov proizvajalcev, testiranje in nastavitve motorja in oskrbovalnih sistemov, uporaba specialnih orodij, nastavitve po tehničnih podatkih proizvajalca.

3. stopnja – zaposleni v avtoremontnih delavnicah in bi želeli dopolniti znanje s področja    diagnostike in avtoelektrike

Znanja, ki vam bodo podana: električne naprave v vozilu, nastavitve in zamenjava delov in sklopov, stikalni načrti in vezalne sheme in delovanje elementov ter sklopov, uporaba pripomočkov in instrumentov, uporaba diagnostične naprave »mototesterja lastne diagnoze« ter namenskih orodij, odkrivaje napak, servisiranje in vzdrževanje elektronskih delov v vozilu, ob uporabi pripomočkov in instrumentov odkriva napake in jih odpravlja, vzdrževanje in servis električne opreme vozila, nastavitve in zamenja posameznih delov, sklopov in sistemov.