Mehanik

300,00 

Usposabljanje za vzdrževanje in servisiranje motornih vozil.

Šifra: mehanik Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Usposabljanje za vzdrževanje in servisiranje motornih vozil

Usposabljanje za poklic: Avtoserviser, Avtomehanik

Usposabljanje se izvaja v specializiranih učilnicah s pomočjo IKT tehnologije, diagnostičnem laboratoriju s specialno opremo in avtoremontnih delavnicah na modelih in vozilih.

  • Teoretični del usposabljanja zajema 1/3 razpoložljivih ur
  • Praktični del usposabljanja pa 2/3 razpoložljivih ur

Po zaključku usposabljanja pridobite neformalno potrdilo o osvojenih znanjih in veščinah, ne pridobite pa formalne izobrazbe.

Termini priprav
  •  jeseni 2024

Cena
300 € za posamezen sklop
 

1.  Osnovno usposabljanje za vzdrževanje in servisiranje motornih vozil

Znanja, ki jih boste pridobili: okvare in pomanjkljivosti podvozja, zavor in zavornih sistemov, montaža koles, pnevmatike ter oznake gum in platišč, tesnost pnevmatik, razstavljanje, popravila platišč in uravnoteženje, testiranje elektronskih sklopov na krmilnih mehanizmih in zavornih sistemih, nastavitve na prenosnih napravah, zavorah in zavornih sistemih.

2. Servisiranje motornih vozil 

Znanja, ki jih boste pridobili: servisni pregled motorja in sistemov, vzdrževanje, kontrola in popravilo delov oziroma sklopov na motorju, uporaba navodil in predpisov proizvajalcev, testiranje in nastavitve motorja in oskrbovalnih sistemov, uporaba specialnih orodij, nastavitve po tehničnih podatkih proizvajalca.

3. Avtoelektrika in diagnostika v motornih vozilih 

Znanja, ki jih boste pridobili: vzdrževanje električne naprave v vozilu, nastavitve in zamenjava delov in sklopov, stikalni načrti in vezalne sheme ter delovanje elementov in sklopov, uporaba pripomočkov in instrumentov, uporaba diagnostične naprave »mototesterja lastne diagnoze« ter namenskih orodij, odkrivanje napak, servisiranje in vzdrževanje elektronskih delov v vozilu, odkrivanje in odpravljanje napak ob uporabi pripomočkov in instrumentov, vzdrževanje in servis električne opreme vozila, nastavitve in zamenjava posameznih delov, sklopov in sistemov.

 

Več informacij dobite na e-mail naslovu: mic@siclj.si ali na telefonski št.: 01 280 5336.

Ena ura pomeni pedagoško uro in traja 45 minut.

Dodatne informacije

Stopnje

Osnovno usposabljanje – 50 ur, Servisiranje motornih vozil – 50 ur, Avtoelektrika in diagnostika – 50 ur