| Prispevki

V mesecu oktobru  smo bili ekipa štirih dijakov, učitelj praktičnega pouka ter ravnatelj in pomočnik povabljeni na četrto srečanje avtoserviserjev bivše Jugoslavije, ki je potekalo v Srbiji v mestu Kragujevac. V torek, 18. oktobra, smo se s kombijem odpravili proti Kragujevcu. Vožnja je trajala približno 8 ur. Imeli smo dva postanka, najprej na Petrolu pri Čatežu, nato pa na Hrvaškem, v eni najboljših postojank, tam smo tudi povečerjali. Približno ob polnoči smo prispeli v hotel Kragujevac, se razdelili po sobah in odšli spat.

V sredo smo zjutraj pozajtrkovali in s profesorjem ter pomočnikom ravnatelja odšli na ogled mesta ter v njihov največji nakupovalni center, kjer smo tudi pojedli kosilo. Ob 16.00 smo imeli srečanje vseh dijakov ter ostalih udeležencev srečanja. Z dijaki smo se kar razumeli, z njimi smo zvečer tudi odšli v klub, kjer je bil žur. V hotel smo se vrnili v poznih urah.

V četrtek smo zjutraj pozajtrkovali ter odšli v avto hišo Fiat, kjer smo imeli tekmovanje. Tekmovala sta samo dva dijaka iz vsake države, zato smo izbrali najboljša dva. Dosegla sta odlično 2. mesto. Po tekmovanju smo odšli v hotel ter še malo pospali. Zvečer smo s prijatelji odšli malo po mestu ter v trgovski center na večerjo.

V petek smo imeli ogled njihove šole, ki je kar velika, po ogledu pa smo se udeležili še kulturnega dogodka, ki so ga organizirali v spomin na mrtve dijake, ki so jih pobil Nemci. Po kulturnem dogodku pa smo s skupino srbskih učiteljev odšli na večerjo.

V soboto smo zjutraj pozajtrkovali ter se odpravili na pot domov. V Ljubljano smo prispeli ob treh popoldan. Tako smo tudi zaključili to popotovanje, bilo je zelo lepo in poučno, videl sem tudi, da so učitelji ter dijaki iz Kragujevca zelo prijazni ljudje, ki jim lahko zaupaš.

 

                                                                                                                          Jure Zbašnik, 5. T

Sorodne objave
0
Dostopnost