| Prispevki

V ponedeljek, 18. septembra 2017, smo se dijaki 2., 3. in 4. i  z avtobusom ob 4. uri zjutraj odpeljali v madžarsko glavno mesto Budimpešto. Po dolgi vožnji smo v dopoldanskih urah tja tudi srečno prispeli. Najprej smo si ogledali Citadelo, mestno trdnjavo, kjer nas je pričakal krasen razgled na mesto.

Pot smo nadaljevali proti čudoviti Ribiški trdnjavi. Nanjo smo se tudi povzpeli in si jo ogledali. Zatem smo se zapeljali do njihovega mednarodnega letališča. Najprej smo si ogledali letališki muzej na prostem. Sledil je ogled letališča z lokalnim avtobusom in strokovno podkovanim vodnikom. Ogledali smo si najpomembnejše logistične točke (kontrolni stolp, hangarje, gasilsko brigado itd.) ter videli tudi nekaj letal med vzletanjem. Ogled je trajal 2 uri, nato pa smo se utrujeni, a polni novih vtisov, počasi odpravili proti hotelu.

Naslednjega dne smo si ob 9. uri zjutraj najprej ogledali Trg junakov, zatem pa še dvorec Vajdahunyad. Po ogledu krasnega sedmograškega gradu smo se odpeljali še do glavne mestne ulice Vaci Utci, kjer smo imeli čas zase. Vaci Utci  je lepa in dolga ulica, polna trgovin in restavracij, na koncu ulice pa je še velika tržnica s hrano. Po ogledu slavne ulice smo se z avtobusom odpeljali proti Blatnemu jezeru in si ogledali vas Tihany. Navdušili sta nas vaška cerkev in hiša, okrašena s paprikami. Sledila je dolga vožnja proti domu, a da je čas hitreje minil, je nekaj dijakov igralo na harmoniko, mnogi smo peli, se smejali, predvsem pa obujali spomine na dogodke zadnjih dveh dni.

 

Avtor videa je učitelj Damijan Krašovec - Budimpešta

Maja Kern, 3. i

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost