| Prispevki

Dne 24. septembra smo se dijaki 2., 3. in 4. letnikov logistične smeri odpravili na strokovno ekskurzijo v Italijo. Iz Ljubljane smo se odpravili ob 4. uri zjutraj. Naš prvi večji postanek v Italiji je bil v Padovi. Padova je majhno mesto z enim največjih trgov v Evropi.

Ogled mesta je bil zelo zanimiv. Najprej smo si ogledali baziliko svetega Antona. Bazilika je poimenovana po priljubljenem svetniku Antonu Padovanskem. Zatem smo obiskali še univerzo, ki je bila ustanovljena leta 1222 in je druga najstarejša univerza v Italiji.

Pot smo nadaljevali do Maranella, kjer smo si ogledali muzej ene izmed najbolj znanih avtomobilskih znamk na svetu – Ferrari. Obisk muzeja je bil všeč vsem, še posebej pa ljubiteljem formule in hitrih avtomobilov. V muzeju smo lahko videli tako stare Ferrarijeve avtomobilske znamke kot najnovejše modele.

Zatem je sledil ogled majhnega italijanskega mesteca Imola. Tam smo občudovali predvsem dirkalno stezo.

Po ogledu Imole smo pot nadaljevali do Riminija. Sprehodili smo se po središču mesta in se utrujeni nastanili v hotelu.

Naslednji dan smo se napotili v San Marino, ki je tretja najmanjša država v Evropi. Spotoma smo si ogledali še letalski muzej, ki nas je zelo navdušil, saj so imeli razstavljenih več kot 50 različnih vrst letal.

Po obisku muzeja smo odšli v mestece San Marino, ki leži na hribu Monte Titano. San Marino je predvsem turistično mesto z zelo zanimivo zgodovino. O nastanku miniaturnega mesta kroži kar nekaj neobičajnih legend. Ko smo se povzpeli na vrh hriba, smo imeli lep razgled na Jadransko morje.

Po ogledu mesteca smo se odpravili nazaj v Rimini v hotel.

Zadnji dan potovanja je bil namenjen ogledu Ravene, nekoč zelo znanega pristaniškega mesta. Ogledali smo si glavni trg, zatem stolnico sv. Vitala in Dantejev grob. Dante je avtor najbolj znanega srednjeveškega dela Božanska komedija.

Sledila je še vožnja do Slovenije. Tja smo se vračali utrujeni, a dobre volje in z lepimi spomini. V Italiji smo se imeli lepo, saj smo videli in se naučili veliko novega, hkrati pa se tudi zabavali.

Tiana Šnuderl, 2. i

Sorodne objave
0
Dostopnost