| Prispevki

Na Gospodarskem razstavišču je v začetku novembra potekal sejem Ambient Ljubljana. Obiskali smo ga dijaki smeri mehatronik operater. Na sejmu je svoje izdelke predstavljalo veliko podjetij. Od predstavljenih izdelkov so bili najbolj zanimivi: moderna vrata, ki se odklepajo na prstni odtis, džakuzi, masažni pripomočki ter miza, v kateri voda kroži in premika pladenj s pijačo.

Najbolj zanimivo je bilo pri podjetju PIRNAR. PIRNAR je podjetje, ki predstavlja presežke na področju izdelovanja vrat. Njihovi izdelki so mojstrovine, saj so rezultat izjemne natančnosti in ročno dodelanih detajlov. Vse to je rezultat edinstvenega načina razmišljanja in dela. Kljub temu se zavedajo, da vedno obstaja možnost za izboljšavo. PIRNAR ima le en cilj – navdušiti vse, ki od življenja zahtevajo več.

Podjetje PIRNAR izdeluje in prodaja moderna in pametna vrata, ki so protivlomna in imajo senzorje na prstni odtis. Za odklepanje lahko uporabimo prstni odtis ali senzor za prepoznavanje obraza. Ideja se mi zdi dobra, vendar dvomim, da bi ti senzorji dolgo zdržali, če bi bila vrata zunaj. Mislim, da bi zaradi vremenskih vplivov senzorji s časom nehali delovati.

Pred koncem ogleda sem se ustavil pri gospodu, ki je delal za ETT LIGHTNING. Pozanimal sem se za LED-luči, predvsem me je zanimalo, kako jih zaščititi. Predlagal mi je aluminijast profil z matirano zaščitno plastiko.

Po koncu ogleda sem bil z videnim zelo zadovoljen.

Nikola Mršić

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost