| Prispevki

EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV – VARNI Z ZNANOSTJO

Razglasitev rezultatov NAGRADNEGA NATEČAJA – RAZISKOVALEC – PO ŽELEZNI CESTI DO ZELENE PRIHODNOSTI

V okviru Evropske noči raziskovalcev 2021 je Zveza prijateljev mladine Maribor razpisala nagradni natečaj Raziskovalec – Po železni cesti do zelene prihodnosti. Mlade so želeli z zanimivimi temami spodbuditi h kreativnemu razmišljanju o trajnostni mobilnosti, poklicu raziskovalca, usmerjenega k varovanju okolja in zeleni prihodnosti, ter da svoje ideje in vedenja likovno upodobijo in sodelujejo na nagradnem natečaju.

Ker letos poteka evropsko leto železnic so nas želeli seznaniti tudi z namenom pobude Evropske komisije, ki si prizadeva za uresničevanje ciljev evropskega zelenega dogovora na področju prometa, saj je železniški promet okolju prijazen in energetsko učinkovit. V okviru Evropske noči raziskovalcev 2021 je Zveza prijateljev mladine Maribor razpisala nagradni natečaj Raziskovalec – Po železni cesti do zelene prihodnosti.

Mlade so želeli z zanimivimi temami spodbuditi h kreativnemu razmišljanju o trajnostni mobilnosti, poklicu raziskovalca, usmerjenega k varovanju okolja in zeleni prihodnosti, ter da svoje ideje in vedenja likovno upodobijo in sodelujejo na nagradnem natečaju. Ker letos poteka evropsko leto železnic so nas želeli seznaniti tudi z namenom pobude Evropske komisije, ki si prizadeva za uresničevanje ciljev evropskega zelenega dogovora na področju prometa, saj je železniški promet okolju prijazen in energetsko učinkovit.

Tematika natečaja nas opozarja, da ne smemo pozabiti, da lahko prav vsak posameznik prispeva k trajnostnemu razvoju ter varovanju in ohranjanju narave, še posebej pa raziskovalci, ki s svojim delom iščejo rešitve za razbremenitve okolja.

Amadej Mrčun

Amadej Mrčun, 1.D

anej-brundula-1.e_-sic-lj

Anej Brundula, 1.E

edvin-saric-1.b_sic-lj

Edvin Šarić, 1.B

Naši dijaki so razmišljali o tej nadvse aktualni problematiki in ustvarili mnogo kvalitetnih izdelkov na to temo, vsak s sebi ljubo tehniko, s svojim ustvarjalnim pogledom in rešitvami. Zato čestitamo prav vsem dijakom, ki ste sodelovali

matevz-cepon-1.b_-sic-lj

Matevž Čepon, 1.B

nejc-gabrovsek-1.o_-sic-lj

Nejc Gabrovšek, 1.O

svit-petac-1.-o_-sic-lj

Svit Petač, 1.O

Še posebej veseli pa smo, da je komisija naš trud pohvalila in med vsemi prejetimi izdelki s častnim drugim mestom (v kategoriji srednjih šol) nagradila risbo našega dijaka Matije Žnidaršiča z naslovom Zelena prihodnost.

matija-znidarsic-1.-b-_sic-lj

Matija Žnidaršič: Zelena prihodnost

mentorici: Marjetka Pajk in Tina Grobovšek

Sorodne objave
0
Dostopnost