| Prispevki

8. novembra popoldne smo v okviru medgeneracijskega sodelovanja obiskali Dom starejših občanov Ljubljana Bežigrad.

Obisk sta organizirali profesorici Marjetka Pajk in Tina Grobovšek s knjižničarko Natašo Pečkaj, udeležila sta se ga tudi novinarka časopisa Dnevnik Tanja Keršmanc in ravnatelj dr. Nikolaj Lipič.

Dijaki so pri pouku izdelali voščilnice z lepimi mislimi za vse stanovalce doma. Najprej smo z uvodno besedo profesorice Marjetke Pajk pozdravili udeležence srečanja in jih povabili k sodelovanju. Dijaki prostovoljci iz 1. IO, 2. L2, 1. I in 3. E so za obiskovalce pripravili mini nastop s pesmimi iz njihove mladosti, ob katerem so zapeli tudi stanovalci doma.

Solze v očeh so nam pokazale hvaležnost, da smo se jih spomnili. Vsi vemo, kako malo je potrebno, da koga osrečimo. Razglednice, ki so jih dijaki razdelili stanovalcem, so dosegle svoj namen – polepšale so jim dan, ki se ga bodo lahko še spominjali ob pogledu na razglednico.

Za konec je sledilo druženje ob igranju družabnih iger. Ob igrah je bil tudi čas, da smo starejšim namenili pozornost s pogovorom in izvedeli marsikatero zanimivo zgodbo, ki so nam jo zaupali iz svojega življenja.

Dijaki in profesorice smo bili še dolgo pod vtisom obiska. Želimo si več takih dogodkov, ob katerih z drobno pozornostjo, nasmehom in odprtim srcem bogatimo tudi sebe.

Zapisala Nataša Pečkaj

Sorodne objave
0
Dostopnost