| Prispevki

21. novembra 2019 smo se ob enih zjutraj odpravili na dvodnevno ekskurzijo v Nemčijo, v mesti Ulm in München. Prvi dan smo si v Ulmu ogledali proizvodnjo avtobusov Setra, vožnja do tja je trajala približno 7 ur. V tovarni smo imeli voden ogled, kjer smo lahko videli izdelavo delov kot tudi sestavljanje avtobusov. Po ogledu proizvodnje smo šli v center mesta Ulm. Tam smo imeli 2 uri prostega časa za samostojen ogled, lahko pa smo si kupili tudi nekaj za kosilo. Imeli smo tudi možnost ogleda najvišjega zvonika na svetu, ki meri kar 161,53 metra. Po ogledu mesta smo se odpravili na večerjo v tradicionalno pivnico. Po večerji smo odšli v hostel, kjer smo preživeli noč. V sobah smo morali biti ob 11. uri zvečer.

Naslednji dan zjutraj smo v hostlu zajtrkovali, nato pa smo se z avtobusom odpeljali v München, kjer smo obiskali največji znanstveni muzej na svetu, v katerem je kar 28.000 predstavljenih predmetov s 50 področij znanosti intehnike. Muzej je zares obsežen in primeren za vse starosti. Ima veliko delavnic, kjer lahko izvedeš različne eksperimente. Muzej smo si ogledovali sami, ko smo končali, pa smo lahko odšli v center Münchna, kjer smo imeli prosto. Potem smo si ogledali še BMW-jev muzej oz. salon, kjer smo lahko videli modele avtomobilov, ki so jih že izdelovali, pa tudi take, ki jih načrtujejo. V salonu se lahko preizkusiš na simulatorjih vožnje, vendar pa le-ti na žalost v času našega obiska niso bili na voljo. Lahko pa smo si ogledali tudi druge znamke avtomobilov in motorjev. Po ogledu salona smo šli še v slavno Allianz Areno. Videli smo tribuno, garderobe igralcev in tudi predavalnico. Država zelo veliko vloži v ta stadion, saj jim prinaša velik dobiček.

Po teh ogledih smo se odpravili proti domu. V Ljubljano smo prispeli okoli enajste ure zvečer in tako se je ekskurzija v Nemčijo zaključila.

Van Kornhauzer, 3. o

Sorodne objave
0
Dostopnost