Vulkanizer

150,00 300,00 

Vzdrževalec pnevmatik in vulkanizer

Počisti
Šifra: vulkanizer-1 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

VZDRŽEVALEC PNEVMATIK IN VULKANIZER

Kandidati bodo nadgradili osnovno znanje v  prepoznavanja stanja pnevmatik in platišč, vzdrževanje, popravilo ter spoznali tehnologijo obnove tekalnih površin pnevmatik.

Termini priprav
  • 8. 3. 2022 ob 16.00 (prijave do 4. 3. 2022)
Cena
Priprave: 300 €,  150 €
Preverjanje:
132 € (osnovni stroški, ki se plačajo ob prijavi)
48 € (stroški izdaje certifikata na podlagi pregleda portfolija) oziroma 92 € (stroški praktičnega preverjanja kandidata)
 

Preverjanje NPK:
Možnost preverjanja po končanih pripravah.
 

Termini preverjanja:

 

1. Stopnja ( za kandidate z osnovnošolsko izobrazbo) – 30 ur

Kandidati bodo dobili znanja iz:

  • poznavanja stanja pnevmatik in platišč: vrste, dimenzije in označevanje pnevmatik, ocenjevanje obsega in vrste poškodb, pravilna izbira postopkov za odpravljanje poškodb, priprava dokumentacije, spoznavanje sistematike v postopkih odkrivanja napak, tehnološki postopki na področju izdelave in vzdrževanja pnevmatik, zakonske zahteve in veljavni predpisi za pnevmatike, vrste sistemov za nadzor tlaka v pnevmatikah in njihovo delovanje.
  • vzdrževanja pnevmatik in platišč: pravilna demontaža in montaža koles na vozilo, pravilna demontaža in montaža pnevmatike na platišče, uravnoteženje koles na napravi za uravnoteženje, spoznavanje zgradbe in vloge pnevmatik ter obremenitve  in spoznavanje optimalnega  krožnega teka koles, preverjanje delovanja sistemov za nadzor tlaka v pnevmatikah.
  • popravilo pnevmatik in platišč: preizkušanje tesnosti pnevmatik, popravila pnevmatik z različnimi metodami, popravilo platišč, zračnic in pnevmatik, preizkušanje tesnosti zračnic oziroma pnevmatik
  • tehnologija obnove tekalne površine pnevmatik: teoretične osnove obnavljanja rabljenih pnevmatik.

2. stopnja ( za kandidate, ki opravljajo delo  v servisih  in specializiranih delavnicah) – 15 ur

  • poznavanja stanja pnevmatik in platišč: vrste, dimenzije in označevanje pnevmatik, ocenjevanje in odpravljanje poškodb, priprava dokumentacije, tehnološki postopki na področju izdelave in vzdrževanja pnevmatik, zakonske zahteve in veljavni predpisi za pnevmatike, vrste sistemov za nadzor tlaka v pnevmatikah.
  • vzdrževanja pnevmatik in platišč: pravilna demontaža in montaža koles na vozilo, pravilna demontaža in montaža pnevmatike na platišče, uravnoteženje koles na napravi za uravnoteženje, preverjanje delovanja sistemov za nadzor tlaka v pnevmatikah.
  • popravilo pnevmatik in platišč: popravila pnevmatik z različnimi metodami, popravilo platišč, zračnic in pnevmatik, preizkušanje tesnosti zračnic oziroma pnevmatik.

Kandidati bodo nadgradili osnovno znanje v  prepoznavanja stanja pnevmatik in platišč, vzdrževanje, popravilo ter spoznali tehnologijo obnove tekalnih površin pnevmatik.

Po končanem usposabljanju kandidati lahko pristopijo k Preverjanju in potrjevanju NPK«Vzdrževalec/vzdrževalka pnevmatik in vulkanizer/vulkanizerka (5250.001.3.1)«