| Prispevki

Tudi letos so bili naši dijaki zelo uspešni na tekmovanjih v znanju angleščine. 21. 3. 2022 je na ŠC Ljubljana potekalo državno tekmovanje IATEFL, na katerem je Jaka Pogačar (4. u) dosegel 21. mesto, Luka Pogačar (4. u) pa 35. mesto.

26. 3. 2022 je na ŠC Velenje potekalo državno tekmovanje Poliglot, na katerem je sodelovalo 87 dijakov, ki so prišli iz 55 srednjih šol iz cele Slovenije. Iz naše šole se je na tekmovanje uvrstilo kar 6 dijakov oz. dijakinj: Rebeka Stražiščar (3. i), Tarik Skenderović (5. v), Nikola Mršić (5. v), Jan Smolnikar (3. i), Staša Čarman Sorčan (3. k) in Matej Povše (3. i). Tokrat sicer niso posegli po najvišjih uvrstitvah, so pa vsi pokazali veliko mero znanja.

V soboto, 2. 4. 2022, je na ŠC Celje potekalo 13. državno tekmovanje iz angleškega jezika Poliglot 3, na katerem se je pomerilo 78 najboljših dijakov poklicnih šol. Tekmovanja so se udeležili 4 naši dijaki, ki so se izvrstno odrezali. Najboljša sta bila Viktor Oman (3. a), ki je dosegel 5. mesto, in Jaša Kljun (3. a), ki se je uvrstil na 7. mesto. Oba sta za svoj dosežek prejela zlato priznanje. Uspešna pa sta bila tudi Luka Vranetič (3. a) in Matic Hribar (3. a).

Vsem dijakom iskreno čestitamo za pokazano znanje.

Tanja Kovačič

Sorodne objave
0
Dostopnost