| Prispevki

V soboto, 30. marca, smo se odpravili v Kranj, kjer je potekalo 10. državno tekmovanje iz angleškega jezika za poklicne šole. Pot smo začeli pred šolo in po avtocesti prispeli do Šolskega centra Kranj. Tam smo dobili malico in se pripravili na tekmovanje. Učitelji so bili zelo prijazni in šola je lepo urejena. Po razporedu smo odšli v učilnice in tekmovanje se je začelo. Najprej smo pisali spis na dano temo, nato pa so bile na vrsti še naloge iz slovnice, besedišča, slušno in bralno razumevanje ter naloga iz idiomov.

Po pisanju smo odšli na vodeni ogled Kranja in se najprej ustavili v mestni knjižnici, ki je izjemno moderna. Po ogledu knjižnice smo se z vodnikom odpravili po centru in videli veliko spomenikov. Odšli smo tudi v Prešernov gaj. Po ogledu je bil čas za kosilo, ki smo ga imeli v gostilni nasproti ŠC Kranj. Nato nas je čakala še zaključna prireditev in razglasitev zmagovalcev. Prireditev je trajala dobre pol ure in videli smo vse, od petja do igranja in plesa z letalom na daljinsko upravljanje. Na koncu smo dijaki naše šole prejeli kar 4 priznanja, 3 zlata in 1 srebrno, in sicer za dosežena 14., 8., 7. in 5. mesto. Izžrebali so tudi 10 tekmovalcev, ki so prejeli različne nagrade (majice, prenosne baterije in bluetooth zvočnike). Spoznal sem nekaj tekmovalcev in tekmovalk, ki so bili izjemno prijazni in zanimivi.

Sedaj pa še vas, bralce, pozivam, da začnete tekmovati, če le imate možnost. Dobili boste veliko izkušenj in morda tudi novih prijateljev. To je nekaj, česar ne pozabiš, in če osvojiš 1. mesto, te čaka potovanje v London.

 

Ferdinand Nadler, 3. a

Sorodne objave
0
Dostopnost