| Prispevki

V petek, 18. 10. 2019, smo se dijaki tekstilnih programov odpravili na strokovno ekskurzijo na Gorenjsko ter v Celovec.

Ob 7.25 smo se zbrali pred šolo ter se 10 minut kasneje odpeljali proti Begunjam na Gorenjskem. Na avtobusu nam je učiteljica Mojca Kregar povedala nekaj o Gorenjski ter o metražni trgovini Gramatex. Do majhne trgovinice smo šli v dveh skupinah. Lastnica trgovine nam je pokazala materiale, nam o njih nekaj povedala in vsakemu podarila kupon za 30-odstotni popust. Pokazala nam je tudi, kako na trgu prepoznamo pravo svilo in bombaž. Nato smo si lahko trgovino še sami bolj podrobno ogledali. Tipali smo materiale, opazovali barve … Dijaki drugih letnikov so iskali materiale za srajce, dijaki tretjih letnikov materiale za plašče, dijaki četrtih letnikov pa materiale za maturantske obleke.

Ko smo v Gramatexu končali z ogledom, smo se odpravili proti Avstriji. Pred mejo smo se ustavili na bencinskem servisu, kjer smo si privoščili kavo ali posladek, nato pa smo se hitro odpravili čez mejo. Učiteljica Mojca Kregar nam je povedala nekaj zanimivosti o Celovcu. Ko smo prispeli tja, smo najprej odšli v skladiščno trgovino Happy Home. Ob prvem pogledu na trgovino so nam vsem zasijale oči. Trgovina je namreč ogromna, v njej najdemo vse vrste materialov ter dodatkov za šivanje. Časa za raziskovanje ni bilo veliko, zato smo se hitro porazgubili po trgovini, nekateri nekaj kupili in se odpravili na sprehod do centra Celovca.

V centru smo si ogledali nekaj znamenitosti. Po krajšem sprehodu po mestu smo se odpravili še do Dvorane grbov v deželni hiši. Nato smo imeli eno uro prostega časa. V tem času so si nekateri še sami ogledali mesto, drugi so obiskali kavarno in trgovino Harry Potter, nekateri pa so šli na kosilo. Ko je ura minila, smo se dobili na dogovorjeni točki in se skupaj odpravili proti avtobusu.

Na avtobusu smo poslušali glasbo in se pogovarjali, zato je pot do Ljubljane minila zelo hitro. Ekskurzija je bila za nas izredno poučna, saj smo spoznali veliko materialov, ki jih v Ljubljani redko najdemo. Naučili smo se tudi nekaj o zgodovini Celovca. Ekskurzija je bila zelo sproščena in prav vsak od nas je vesel, da se je je lahko udeležil.

Sara Cerkovnik, 4. K

Sorodne objave
0
Dostopnost