| Prispevki

V torek, 15. januarja, smo se dijaki in dijakinje tekstilne usmeritve odpravili na strokovno ekskurzijo v Berlin.

Naša pot se je začela v večernih, zaključila pa v dopoldanskih urah. Prvi dan nas je na priznani šoli za oblačila in modo pričakala ena izmed tamkajšnjih profesoric in nam predstavila program, razkazala delavnice in učilnice ter celo njihovo trgovino. Po ogledu šole smo se mimo ostankov Berlinskega zidu odpravili do modernega trga Potsdamer Platz, ki je trg z najmodernejšo arhitekturo pa tudi najstarejšim semaforjem.

Na trgu smo imeli nekaj prostega časa, potem pa je sledil sprehod do Brandenburških vrat, od koder smo se z avtobusom odpeljali proti hotelu. Ko smo se nastanili, smo popoldanski prosti čas lahko izkoristili za sprehod do bližnjih butikov, lokalov ali restavracij, temu pa je sledil zabaven večer, saj smo si ogledali rock muzikal.

Drugi dan naše ekskurzije smo del dneva preživeli na svetovno znanem sejmu mode, ki se imenuje Berlin Fashion Week. Popoldan je sledila vožnja z avtobusom po avenijah nemške prestolnice in obisk dveh čokoladnic, dan pa smo zaključili na priljubljeni aveniji Kurfürstendamm ob znani železniški postaji ZOO.

Zadnji dan smo zjutraj zapustili hotel in se z javnim prevozom odpeljali na Alexanderplatz, kjer smo se povzpeli na 368 m visok televizijski stolp, ki je simbol Berlina. Sledil je sprehod po aveniji Unter den Linden, nato smo imeli še nekaj prostega časa, za zaključek dneva pa smo obiskali še Reichstag, nemški parlament z ogromno stekleno kupolo. Potem smo se odpravili na pot proti Ljubljani, kamor smo prispeli v poznih nočnih urah.

 

Tanja Stražiščar, 3. K

 

 

Zadnje objave
0
Dostopnost