| Prispevki

V projektni pisarni je bilo to pomlad zelo pestro. Poleg gostujočih dijakov v okviru projektov VET2VET in International Forklift training je naša šola gostila še 3 dijake iz partnerske šole v Madridu, 2 iz Zaragoze, 8 dijakov srednje šole Vladičin Han v Srbiji, 4 dijake iz Tallinna, trenutno pa je na praksi v šolskih delavnicah 6 dijakov in dijakinj Gospodarske šole iz Čakovca.

Za večino tujih dijakov smo uredili tudi prakse pri podjetjih v Sloveniji, prav za vse pa se trudimo, da iz Slovenije domov odnesejo kar najlepše izkušnje.

Program izmenjav Erasmus+ omogoča dijakom in študentom, da v času šolanja spoznajo nove države, kulture in prijatelje s cele Evrope. Marsikdo pa si med bivanjem v tujini najde tudi zaposlitev.

S tem, da gostimo tuje dijake in učitelje, Strokovni izobraževalni center Ljubljana vzdržuje široko mrežo partnerstev po celi Evropi kamor lahko na prakso odidejo naši dijaki. Veseli nas, da je število partnerjev vsako leto večje, s tem pa tudi izbira za mobilnosti. Ravno v teh dneh bomo podpisali partnerski sporazum s šolo IES Virgen de Las Nieves s Kanarskih otokov, točneje otoka La Palma kjer se poleg drugih zanimivosti nahaja tudi največji astronomski observatorij v Evropi Roque de los Muchachos 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost