| Prispevki

 

  Projekt VET 2 VET

Spodbujanje mobilnosti na Zahodnem Balkanu

V sklopu projekta VET 2 Vet smo med 18. in 22. oktobrom obiskali dve šoli v Črni Gori in sicer Srednjo šolo za turizem in gimnazijo Danilo Kiš v Budvi ter Srednjo šolo za mehaniko in logistiko Ivan Uskoković v Podgorici.

Učenci in dijaki so nam predstavili delovanje šole v Budvi, nam pripravili izvrstno malico ter nas popeljali po starem delu mesta. Obiskali pa smo tudi  hotel s petimi zvezdicami, kjer dijaki turistične smeri opravljajo prakso.

Šola Ivana Uskokoviča v Podgorici je naša partnerska šola v tem projektu. Opazili smo, da so dijaki kljub včasih skromnejših pogojih za delo zelo motivirani, ponašajo se tudi z mnogimi odlikovanji na mednarodnih tekmovanjih.

Vsi evropski partnerji smo bili z delom in predstavitvijo šolskih centrov v Črni Gori zelo zadovoljni, k čemur je pripomoglo tudi pregovorno črnogorsko gostoljubje.

V projektu Vet 2 Vet je to obdobje namenjeno spoznavanju vseh sodelujočih šol. Tako bomo še pred koncem leta obiskali Bosno in Hercegovino ter Kosovo, 17.1. naslednje leto pa bomo naše partnerje z zahodnega Balkana gostili v Ljubljani.

 

Sorodne objave
0
Dostopnost