| Prispevki

Dijaki drugega letnika smo se udeležili šolskega projekta EKO AVTO. Običajen avto z bencinskim motorjem smo predelali v avto z električnim motorjem.

Pred šolo smo se zbrali ob 8.00 in odšli v Češnjico pri Kropi. Projekt se je izvajal v podjetju Metron. Najprej smo imeli predavanje o električnih avtomobilih, predstavili pa so nam tudi načrt dela za cel teden.

Naslednji dan smo opravili praktični del naloge. Najprej smo iz avtomobila odstranili običajen bencinski motor. Razdelili smo se v skupine in vsaka skupina je dobila svojo zadolžitev. Ena skupina je prilagodila nosilce za električni motor, druga je začela povezovati baterije, tretja pa je bila zadolžena za povezavo z električnim motorjem in menjalnikom. Nato smo vse skupaj vgradili v avto. V nadaljevanju smo izdelali še krmilni mehanizem. Ko je bilo vse sestavljeno, smo izdelali še priključek za polnjenje. Na koncu smo opravili zaključna dela in odpeljali avtomobil na testno vožnjo. Ker ni bilo napak, je bil projekt uspešno zaključen.

Andraž Krivic, 2. c

 

Sorodne objave
0
Dostopnost