| Prispevki

Kakšni so vtisi o naši šoli?

Delovno okolje je zelo prijazno, v njem sem lahko spontana in ustvarjalna z veliko modnimi navdihi. Druženja s sodelavci so prijetna, saj se znamo poslušati in upoštevati različna mnenja.

Kakšen je bil vaš prvi šolski dan na naši šoli?

Zanimiv, z radovednostjo v očeh, poln izzivov. Tu sem zopet po 11 letih odsotnosti.

DSCN1198 (Medium)

Se tudi v prostem času ukvarjate z modo?

Moda je moje poslanstvo. Po izobrazbi sem namreč modna oblikovalka, svoje znanje pa sem nadgradila še s pedagoško-andragoškimi izpiti. Končala sem tudi magisterij s področja tekstilnega oblikovanja.

Na naši šoli ste pripravili razstavo ovratnikov. Od kod ideja za razstavo?

Ovratniki so v zadnjih letih postali pravi modni trend, samostojni modni kosi. Okoli vratu je namesto nakita možno imeti tudi ovratnik. Od tod tudi ideja, da bi združili idejni koncept preoblikovanja klasičnega ovratnika  s praktično izvedbo v našem izobraževalnem procesu.  V predbožičnem času smo tako na razstavi v knjižnici  predstavili inovativne ovratnike, delo dijakinj drugih letnikov smeri modni izdelovalec in oblikovalec oblačil.

Ste organizirali kakšno modno revijo?

Organizirala sem  že veliko modnih revij, predvsem ko še nisem bila tako vpeta v šolsko delo. Svojo poklicno pot sem začela kot modna oblikovalka v podjetju Almira v Radovljici. Tam sem bila zaposlena 3 leta, potem pa je podjetje šlo v stečaj. Sledilo je 10 let samostojnega ustvarjanja,  ko sem delala različne projekte, oblikovala športne in elegantne kolekcije oblačil za znana slovenska podjetja, pisala modne članke, 8 let sem bila avtorica oddaje Moda in čas na radiu Triglav ter organizirala modne revije. V najlepšem spominu imam modno revijo z Bleda. Tam so se predstavila takrat še »živeča« in uspešna gorenjska podjetja. Bilo je čudovito sobotno popoldne, ko je trgovski center zaživel v modnih podobah. Na trenutke se mi je zazdelo kot na Španskih stopnicah v Rimu. Elegantno, dovršeno, z veliko obiskovalci.

Kakšne so letošnje modne smernice?

Pomlad in poletje bosta v znamenju barv. Puritansko samozanikanje je le še preteklost. Minimalistični kosi se združujejo na različne načine, retro kolekcije postajajo romantične in nostalgične. Veliko je cvetličnih potiskov, karo vzorcev, potiskov besed, črk in številk, različnih izrezov na oblačilih. Dodatki naj bodo veliki, izpostavljena je perla, v nakitu, v modnih dodatkih, na oblačilih, povsod. Naj bo čim večja. Obvezno morate imeti tudi resice. To je letošnja novost.

Obudili bomo ženstvenost, krila v obliki svinčnika midi dolžine, lahkotne obleke iz šifona, ki nežno zdrsijo ob telesu in se spodaj rahlo zvonasto razširijo. Izrazita 70. leta. Pri hlačah ta trend pomeni poviševanje pasu in Marlen linijo v obliki. Najbolj značilne so zvonaste hlače in masivni čevlji z debelimi podplati. Moda je polna skrajnosti, kratkemu miniju se pridruži tudi maksi. Zgornji deli so ali tesno krojeni ali ohlapni. Barve so vpadljive. Silhueta pa elegantna in luksuzna.

DSCN1211 (Medium)

Kako ste zadovoljni z učenci in vodstvom šole?

Hvaležna sem vodstvu šole, ker ima posluh za naše ideje in nas pri realizaciji projektov spodbuja in motivira, čeprav moramo biti včasih zelo, zelo vztrajni.  Dijakom želim sporočiti, kako pomembna vrednota je znanje. Imajo velik privilegij, da lahko delajo z različnimi profesorji, ki učencem z veseljem predajajo svoje znanje, način dela, življenjske modrosti in strokovnost. Če boste učenci to znali sprejeti, boste lahko še bolj vedoželjni in polni navdiha.

 

Nina Pintar in Manca Udovič, 2. IO

 

Sorodne objave
0
Dostopnost