| Prispevki

Manca Cigale je dijakinja 5. N. Zelo prijazna, zabavna in prijetna sošolka. Pa vendar tudi zelo drugačna od nas. Vsako popoldne namreč dela v frizerskem salonu Viki’s Place v pasaži Maximarketa v Ljubljani. Je zelo iskana in cenjena med strankami salona. Sami sva se prepričali, da svoje delo opravlja več kot odlično. Spoštujeva njeno »neskončno« energijo, saj redno obiskuje pouk, popoldne pa »ustvarja« čudovite frizerske umetnine. Le kako ji uspeva?

Manca, kako usklajuješ šolo in popoldansko delo?

Ja, moj urnik je vsak dan do konca zapolnjen. Na prvem mestu je šola, zato se trudim, da redno obiskujem pouk. Ni pa vedno lahko usklajevati delo in šolo. Nekatere stranke bi se rade naročile že zjutraj in ne razumejo, da takrat zanje nimam časa.

Zakaj si se odločila za popoldansko delo?

Moja osnovna izobrazba je frizerka. Končala sem srednjo frizersko šolo. V našem poklicu je tako, da zelo hitro pozabiš veščine friziranja, če tega ne počneš redno. Pa dobro je imeti dodaten denarni prihodek.

Boš študirala?

Nisem se še odločila. Pa tudi če bom študirala, bom še vedno delala v frizerskem salonu. Če ne bom študirala, bi se v Viki’s Place rada redno zaposlila.

Kaj ti pomeni delo frizerke?

Zelo rada opravljam ta poklic. Rada sem ustvarjalna in najbolj me razveseli, ko vidim zadovoljni obraz stranke, ki sem ji spremenila frizuro. Čeprav se zdaj izobražujem za logističnega tehnika, svoje osnovne izobrazbe ne bom pozabila. Rada bi delala v frizerskem salonu še naprej.

Ti ostane kaj prostega časa? Kaj takrat najraje počneš?

Med tednom nimam prostega časa, zanj si najdem čas med vikendi. Takrat sem rada tudi sama. To je čas, namenjen počitku, razmišljanju o moji prihodnosti … Takrat se umirim. Seveda pa se z veseljem odzovem tudi povabilu na pijačo s prijatelji.

Kako se razumeš s sošolci v razredu?

Imam krasne sošolce, zelo me podpirajo. Tudi zaradi njih zmorem obiskovati pouk in delati.

Vedno si polna pozitivne energije. Od kod jo črpaš?

Še sama ne vem od kod. Verjetno je tak moj karakter – pozitiven in vesel.

Kdo te navdihuje?

Starša. Vedno sta mi v oporo in me spodbujata. Sta moja najbolj goreča navijača.

Hvala za pogovor, Manca.

Tamara Jerina in Melanie Kert, 5. N

Sorodne objave
0
Dostopnost