| Prispevki

Tudi letos so dijaki 1. letnikov obiskali 3. slovensko največje mesto, saj je v Celju potekal že 50. Mednarodni obrtni sejem. Celjski sejem je letos namenil veliko pozornosti izdelkom za gradnjo in obnovo doma, opremi in materialom za obrt in industrijo, prehrani, izdelkom široke potrošnje ter turistični promociji Slovenije. Dijake, ki so si 15. 9. 2017 ogledali sejem, smo povprašali o njihovih vtisih, predvsem, kaj jim je bilo najbolj všeč.

 

Na celjskem sejmu je bilo zelo zabavno, saj sem videl veliko zanimivih izdelkov. Všeč mi je bilo, ko smo s sošolci hodili naokoli in se pogovarjali o stvareh, mimo katerih smo šli. Proti koncu pa smo sedli za mizo in vzeli nekaj prigrizkov, ki smo jih imeli s seboj. Kmalu po malici je bil že čas za odhod v Ljubljano. Ob 14.30 smo prišli v Ljubljano in se odpravili proti svojemu domu. Dan se mi je zdel zabaven in bi ga z veseljem ponovil.

Gal 1. O

Na sejmu v Celju smo spoznali nekaj novih stvari, videli pa smo tudi veliko takega, kar že poznamo. Meni je bilo najbolj zanimivo v helikopterju.

Nikola, 1. O

 

Na sejmu mi je bilo vse všeč, sploh pa zastonj baloni.

Jan, 1. O

 

V Celju je bilo super. Veliko sem zvedel o svojem poklicu. Všeč mi je bilo tudi, da sem igral košarko proti robotu.

Domen, 1. O

Najbolje je bilo, ko smo se po sejmu vozili s ponijem in ko smo streljali z lasersko puško.

Aldis, 1. O

 

Na začetku je bilo zanimivo, ko pa smo si vse ogledali, pa je bilo dolgčas, saj nas veliko razstavljenega ni zanimalo (kuhinje, pohištvo …). Kljub vsemu pa se mi je zdelo v redu.   

Amar, 1. O

Videl sem zelo zanimive stvari, npr. robote, stroje, vrata, okna, harmoniko. Potem sem šel do vojakov in streljal s puško.

Miha, 1. M

 

Všeč mi je bilo, ker smo imeli veliko časa za ogledovanje stojnic, še posebej mi je bila všeč stojnica s predstavljenima 3D- in UV-tiskalnikom.

Jan, 1. M

 

Bilo je zanimivo videti toliko izdelkov. Sejem je bil velik in veliko smo hodili.

Luka, 1. M

 

Bilo je super, videli smo razne robote in stroje.

Benjamin, 1. M

Sejem je bil v redu, všeč mi je bilo skoraj vse, razen to, da Kitajci niso ničesar pripravili za nas.

Andraž, 1. M

 

Na sejmu je razstavljalo veliko podjetij iz različnih držav – največ iz Slovenije, poleg tega pa še iz Avstrije, Hrvaške, Srbije, Črne gore … Obiskovalci smo lahko videli veliko različnih stvari, ponudba je bila dobra. Sam sem se največ časa zadržal pri gozdarski tehniki in avtomobilih, saj mi je bilo to najbolj zanimivo.

Gašper, 1. C

 

Avtor fotografij Emrah Dukić iz 1.M.

 

Sorodne objave
0
Dostopnost