| Prispevki

Dijaki 4. K smo se z mentorico Terezijo Kastelic udeležili programa JA Slovenija, ki spodbuja podjetništvo mladih. Tako smo skozi šolsko leto ustvarili podjetje Pr´rok, z dvema idejama pa smo se predstavili na sejmu dijaških podjetij v petek, 26. 4. 2019, v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Dijaško podjetje Pr´rok smo vodili dijaki Anastazija Filovski, Monika Gale, Ana Jereb, Martina Komac, Lučka Kuhar, David Lapič, Eva Mujanović, Eva Osredkar, Nina Pintar, Anuša Prijatelj, Margita Sušelj, Klara Trpnik in Manca Udovič.

Izdelali smo dva izdelka. Knjiga Poišči in obišči predstavlja skrite kotičke Slovenije in je edinstvena s slikami krajev ter prostorom za osebne spomine. Izdelek Pri´zap je priročna zapestnica z žepi v različnih velikostih in krojih, namenjena pa je za pospravljanje predmetov, ki jih pogosto založimo ali iščemo po velikih torbah.

Na sejmu smo dijaki postavili stojnico ter predstavili in prodajali svoje izdelke. Svoje izdelke pa smo kot reklamo predstavili tudi na odru in se tako soočili z mladimi podjetniki, ki so prav tako predstavljali svoje inovativne ideje in izdelke. S tem smo odlično in odgovorno zastopali našo šolo.

Dijaki smo s tem dobili izkušnje, kako ustvariti in voditi podjetje, naučili smo se voditi evidence in sprejemati kompromise, izboljšali smo tudi rokovanje z računalnikom in upravljanje z denarjem.

Manca Udovič, 4. K

Sorodne objave
0
Dostopnost