| Prispevki

V sredo, 29. 1. 2020, smo dijaki 2. c sodelovali na zaključni prireditvi mednarodnega festivala Več znanja za več turizma, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Na zaključni prireditvi smo se predstavili z idejo festivalskega dne Mladi raziskujemo Trebnje. Predstavljali smo zamisel za enodnevni festival, na katerem bi mladim predstavili različne dejavnosti, značilne za Trebnje in okolico (na primer vinogradništvo, čebelarstvo, jamarstvo), spoznali bi našo preteklost in se odpravili na pohod od obeležja 15. poldnevnika do Šmavra.

Na stojnici smo imeli tudi maskote Rimljana (Trebnje je bilo nekoč pomembna rimska postojanka), jamarja (okoli mesta je približno 50 raziskanih jam) in čebelarja (čebelarstvo je v te kraje prinesel Peter Pavel Glavar).

Na Gospodarsko razstavišče smo prišli že ob pol osmih zjutraj, saj je bilo treba pripraviti prireditveni prostor. Od 10. ure dalje smo k stojnici privabljali obiskovalce in jim predstavljali turistični produkt. Med njimi so bili tudi sodniki, ki so nas ocenjevali in nato podelili nekaj zlatih, srebrnih in bronastih priznanj. Mi smo dobili bronasto priznanje.

Priprave na turistično tržnico so potekale kar nekaj časa, saj smo morali najprej zbrati gradivo za projektno nalogo, nato pa nalogo oblikovati in posneti še promocijski videospot.

Brez pomoči učiteljev nam najverjetneje ne bi uspelo pravočasno končati, zato se jim ob tej priložnosti lepo zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi kmečkim ženam iz Trebnjega, ki so nam spekle dobrote, s katerimi smo pogostili obiskovalce.

Aljaž Novak, 2. c

Sorodne objave
0
Dostopnost