| Prispevki

V petek, 5. aprila 2024, je telovadnica SGGOŠ Ljubljana še posebej zasijala, SIC Ljubljana je namreč priredil svoj drugi zaporedni maturantski ples. Dogodek, ki je že lani pustil nepozaben vtis, obeta, da bo postal stalnica in ljubljena tradicija naše šole.

Priprave na to svečano noč so se začele že februarja, ko so dijaki pod vodstvom Rudija Kocbeka iz plesne šole Pingi začeli s plesnimi vajami. Vaje, ki so potekale v šolskih prostorih, so bile polne energije, učenja novih korakov in ustvarjanja nepozabnih spominov. Dijaki so se skozi celoten marec izpopolnjevali v plesnih veščinah in s tem krepili medsebojne vezi.

Maturantski ples sta z izjemno karizmo in smislom za humor povezovala dijaka SIC Ljubljana, Besar Havzija in Melanija Krajnc Štefančič. Njuno vodenje je prispevalo k sproščenemu in zabavnemu vzdušju, ki je prevevalo celoten večer.

Večer se je začel z osupljivim nastopom dua dijaka Tadeja Grila, ki je zaigral na kitaro, in profesorice Neli Vuherer, ki je očarala z izvedbo Sinatrove pesmi I Did It My Way. Ta čarobni uvod je vpeljal čudovito vzdušje, ki je spremljalo dogodek do konca.

Po uvodnem nastopu je sledila glasna in ponosna himna maturantov, Gaudeamus Igitur, ki je naznanila začetek uradnega dela večera. Razredi so se predstavili s hudomušnimi in ustvarjalnimi videi, s katerimi so prikazali svojo pot skozi srednješolska leta. S temi videi so izrazili tudi globoko hvaležnost svojim razredničarkam za njihovo podporo in vodstvo.

Telovadnica je bila za to posebno priložnost čudovito okrašena. Elegantne dekoracije, cvetlični aranžmaji in svetlobni efekti so ustvarili vzdušje elegance in slavnostnosti. Dijaki, oblečeni v svoje najlepše večerne obleke, so bili pravi modni navdih.

Po uradnem delu se je začel ples, pri katerem so dijaki pokazali vse svoje plesne spretnosti, ki so jih pridobili na vajah. Glasba je napolnila prostor, plesni podij pa se je hitro zapolnil z mladostno energijo in veseljem. Plesne točke so bile preplet klasičnih in sodobnih plesnih stilov, kar je navdušilo vse prisotne.

Večer je minil v duhu prijateljstva, smeha in nepozabnih trenutkov. Maturantski ples SIC Ljubljana ni bil le zaključek srednješolskega izobraževanja, temveč tudi praznovanje novih začetkov in življenjskih poti, ki jih dijaki še čakajo. Upamo, da bo ta dogodek postal tradicija, ki bo vsako leto združila dijake, profesorje in starše v skupno praznovanje uspehov in prihodnosti mladih.

Maturantski ples SIC Ljubljana 2024 bo zagotovo ostal v lepem spominu vsem udeležencem in bo navdih prihodnjim generacijam dijakov.

Tamara Milinčič Medven,

mentorica dijaške skupnosti

Sorodne objave
0
Dostopnost