| Prispevki

V četrtek, 21. aprila, je v Mariboru potekalo 18. državno tekmovanje iz logistike. Iz naše šole se je tekmovanja udeležilo osem tekmovalcev. Štirje tekmovalci so bili iz 1. in 2. i in so tekmovali na prvem težavnostnem nivoju. Preostali štirje tekmovalci pa smo bili iz 4. i in smo tekmovali na drugem težavnostnem nivoju.

Naša pot se je začela zgodaj zjutraj v Ljubljani, kjer smo počakali naša mentorja in se skupaj odpeljali proti Mariboru. Naši štajerski kolegi so pripravili pester program in različne predstavitve. Ogledali in podučili smo se o delovanju vojske ter spoznali delo policistov, predvsem avtocestne policije. Po nagovoru ravnatelja in predstavitvi programa tekmovanja smo se s turističnim vlakcem odpeljali na kratek ogled Maribora. Predstavili so nam tudi šolo in njihove izobraževalne programe. Sledil je test, bistveni del našega obiska Maribora. Po odpisanem testu smo pojedli kosilo in imeli nekaj časa, da spoznamo tako dijake gostiteljske šole kot tudi dijake iz drugih slovenskih logističnih šol.

Komisija je popravila naše tekmovalne pole in sledilo je podeljevanje priznanj ter razglasitev rezultatov. Na prvem težavnostnem nivoju naša šola ni zasedla prvih treh mest, smo pa kasneje izvedeli, da je dijak iz 1. i zasedel 4. mesto, kar je zelo dobro. Na drugem težavnostnem nivoju nismo pričakovali drugačnih rezultatov kot na prvem, a sem bil kot dobitnik 3. mesta zelo presenečen in vesel. Sošolec Luka Langus je zasedel 4. mesto in tako smo dokazali, da smo v vseh štirih letih veliko odnesli od pouka strokovnih predmetov. Zahvala gre tudi našemu mentorju in učitelju Rajku Palčarju, ki nas uči in pripravlja na maturo že vsa 4 leta.

Tekmovanje je bilo zelo zanimivo. Jaz sem se ga udeležil že drugič. Povezali smo se z mlajšimi dijaki, s katerimi drugače nimamo veliko priložnosti za druženje. Dokazali smo, da tudi brez »piflanja« pred tekmovanjem znamo logično razmišljati in doseči dobre rezultate.

 

MIHA SKUBIC, 4. i

Sorodne objave
0
Dostopnost