| Prispevki

V petek, 12. 2. 2021, se je ob 9. uri na SIC Ljubljana začel informativni dan. Zaradi koronavirusa je tudi predstavitev za tehnike mehatronike potekala na daljavo.

Na začetku je bilo prikazanih nekaj videov. Prvi je prikazoval, kako so dijaki 3. letnika mehatronike sestavljali in preizkušali vozilo z gosenicami, ki je bilo daljinsko krmiljeno. Naslednji pa so prikazovali še nekatere zaključne naloge. Po uvodnih videih je sledil nagovor ravnateljice. Tudi ta je bil prikazan kot video, posnet vnaprej.

Program je predstavljal profesor Matjaž Klun, omenil je zgodovino šole, njen nastanek, spremembe imen šole ipd. Prikazal je shemo poklicev in razložil, kaj pomeni PTI in kakšne so možnosti za nadaljevanje izobraževanja.

Seveda je pomembno, da je omenil tudi ekskurzije, ki so organizirane za višje letnike, in sicer ekskurzije v podjetja BMW, Audi, Mercedes-Benz v Nemčiji, ki so tridnevne, organizirane so pa tudi krajše enodnevne ekskurzije, na primer v Luko Koper ali obisk elektrarn.

Poleg ekskurzij je bil predstavljen tudi projekt Erasmus+. Omenjene so bile vse izmenjave v države članice, ki sodelujejo v tem projektu. Poleg projekta Erasmus+ pa imamo na šoli še ostale projekte, povezane s stroko, pri mehatroniki Croocos, in druge.

Videli smo tudi ostale izdelke, ki so jih dijaki izdelali za maturo, in sicer električno kitaro, ojačevalce, 3D-tiskalnike, napise na matričnem zaslonu ipd. Prikazali so tudi video o robotski roki, kjer roka opravlja enake gibe kot preizkuševalec tako, da si nadenemo rokavico, človeška čutila in živci pa se z rokavico povežejo.

Predstavitev je bila zaključena z vprašanji udeležencev.

 

Enej Tržan, 3. O

Sorodne objave
0
Dostopnost