| Prispevki

Informativni dan je potekal v petek, 14. 2. 2020. Profesor Damijan Pavšič je v učilnici 229 predstavil program Strojni tehnik PTI. Začel je z razlago pojma »strojni tehnik« in nam predstavil celotno področje te stroke, ki je zelo široko. Razložil je, kaj se pri tem programu dejansko dela in uči, poudaril je, da so glavne vrline strojnega tehnika inovativnost, pozornost na malenkosti in zmožnost izboljševanja.

V nadaljevanju je predstavil šolo in njeno zgodovino ter povedal, kako deluje SIC Ljubljana danes in kaj vse se skriva za tem imenom. Za tem se je osredotočil na program. Povedal je, da dijake po koncu zadnjega letnika čaka poklicna matura, da morajo biti vsi nezgodno zavarovani zaradi praktičnega pouka, potek praktičnega pouka je tudi bolj natančno razložil. Predstavil je predmetnik, nato pa odgovarjal na vprašanja bodočih dijakov o predmetniku, praksi, štipendijah, nadaljnji izobrazbi in pa bivanju v bližnjem Dijaškem domu Bežigrad. Poudaril je, da na šoli pogosto potekajo različne mobilnosti in ekskurzije, ki se jih dijaki udeležijo vsako leto in tako pridobivajo dodatna znanja. Povedal je, da sta na šoli tako knjižnica kot zobozdravnik in da ima šola jedilnico, kjer se lahko dijaki naročijo tudi na kosilo. Poudaril je, da je dijakom, ki potrebujejo pomoč, na voljo šolska svetovalna služba.

Ko je učitelj končal s predstavitvijo, je obiskovalce odpeljal še na ogled delavnic. Predstavitve programa Strojni tehnik se je udeležilo 5 učencev.

Adam Matovič, 2. i

Sorodne objave
0
Dostopnost