| Prispevki

V petek, 17. 2., in v soboto, 18. 2., sta bila na šoli organizirana informativna dneva.

Začelo se je ob 9.00 z nagovorom ravnatelja, nato je profesor Jernej Trontelj predstavil programe šole, zgodovino šole, organizacijo, glavno lokacijo šole in ostale lokacije, kjer se izvaja izobraževanje.

Predstavil je tudi pogoje za vpis, ključne datume za vpis, potek pouka, predmetnik, interesne dejavnosti, vse o praksi (PUD), kaj program omogoča, pogoje za napredovanje v višji letnik, kako poteka zaključek šolanja ‒ zaključni izpit, možnost nadaljnjega izobraževanja, možnosti zaposlitve.

Nato je sledil opis programa avtoserviser, ki je prenovljen izobraževalni program, nadomešča programa avtomehanik in elektrikar motornih vozil, je triletni program, učenci se naučijo, kako opraviti servis na avtomobilih, diagnosticirati napako, tudi z računalnikom, kaj je delovni nalog, kako prevzeti vozilo, izpolnjevati dokumantacijo. Po drugem letniku program omogoča pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije za vzdrževalca pnevmatik, vulkanizerja.

Profesor je razložil tudi, da se teoretične vsebine prepletajo s strokovnimi in praktičnimi, dijaki pa imajo tudi tiste vsebine izobraževanja, ki so jih predlagali bodoči delodajalci.
Izobraževanje po programu traja tri leta in se zaključi z zaključnim izpitom, ki obsega slovenščino ter izdelek oziroma storitev in zagovor.

Miha Baškovč, 3. i

Sorodne objave
0
Dostopnost