| Prispevki

Dne 12. 2. 2021 je potekal informativni dan na SIC Ljubljana. Program Mehatronik operater sta predstavila profesorja Jernej Krenčan in Mojca Drobič.

Zaradi pandemije koronavirusa je bil informativni dan malce drugačen. Potekal je namreč prek Zooma. Začel se je s kratkim videom gospe ravnateljice, ki je nagovorila bodoče dijake naše šole.

Po videu je sledila kratka predstavitev, ki jo je vodil profesor Jernej Krenčan. Lepo je razložil zgodovino šole, predstavil je program ter vpisne pogoje za bodoče dijake, opisal je PUD (praktično usposabljanje pri delodajalcu), projekt Erasmus oziroma izmenjave dijakov ter tekmovanja, ki se odvijajo na šoli.

Nato pa je besedo prevzela profesorica Mojca Drobič. Predstavila je program, povedala, da se z dejavnostmi mehatronikov skoraj vsak dan srečujemo v resničnem življenju, z rekviziti pa je to tudi prikazala. Nato je povedala, kdaj se je treba vpisati, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni za vpis in ali ima ta program omejitve, predstavila je tudi predmete in kaj se pričakuje od dijakov, prav tako je predstavila vsebine zaključnega izpita ter možnosti nadaljnjega izobraževanja.

Sledila je še kratka predstavitev izdelkov, ki so jih dijaki izdelali pri strokovnih predmetih, videli smo tudi slike z raznih tekmovanj, opazili smo povezanost med dijaki in profesorji.

Na koncu predstavitve so sledila vprašanja. Najpogostejša so bila o PUD-u, koliko časa traja, ali si dijaki sami izberejo delodajalca, jim pri tem pomaga šola, kakšna je razlika med mehatronikom operaterjem ter tehnikom mehatronike, koliko strojev imamo na šoli ter do kdaj najdlje traja pouk.

Ker ni bilo več vprašanj, je profesor zaključil predstavitev, se zahvalil za pozornost in s tem je bil dogodek končan.

 

Blaž Lipicer, 4. U

Sorodne objave
0
Dostopnost