| Prispevki

V petek, 14. 2. 2020, je na šoli potekal informativni dan. Program Logistični tehnik sta predstavljala profesorja Andrej Prašnikar in Haris Ćordić. Pred začetkom so se na platnu vrtele slike ekskurzij in izmenjav. Ob 9. uri smo začeli s predstavitvijo.

Najprej sta se učitelja predstavila, nato pa sta predstavila še šolo. Razložila sta, zakaj se je šola iz SPSŠB preimenovala v SIC Ljubljana, ter povedala, da v SIC Ljubljana spadajo SPSŠB, MIC in Avtošola Ježica, kjer imajo učenci naše šole ugodnosti pri opravljanju vozniških izpitov. Povedala sta tudi, da šola sodeluje z Dijaškim domom Bežigrad, kjer imajo možnost bivanja dijaki iz bolj oddaljenih krajev. Nekaj besed sta namenila zgodovini in organizaciji šole, nato pa je sledil natančnejši opis programov Logistični tehnik SSI in PTI.

Poudarila sta, da se izobraževanje obeh programov zaključi s poklicno maturo, ter predstavila možnost nadaljevanja izobraževanja na fakultetah. Razložila sta pomen logistike, kje vse se lahko logist zaposli in kaj nas na šoli naučijo. Omenila sta tudi praktično usposabljanje z delom, ki ga dijaki opravljajo pri delodajalcu, in sicer dijaki programa SSI po dva tedna v drugem in dva tedna v tretjem letniku, dijaki programa PTI pa dva tedna v četrtem letniku.

Ogledali smo si tudi predmetnik, ob katerem sta profesorja na kratko predstavila vsebino strokovnih predmetov. Pri tem sta poudarila, da se predmeti med seboj povezujejo. Povedala sta, da nas ne želijo naučiti le določenih vsebin, temveč nas ozavestiti o varovanju okolja in našem vplivu nanj, nas naučiti bontona in nam snov razložiti na podlagi aktualnih tem, kot so propad Adrie, novi vlaki Slovenskih železnic in podobno. Na spletni strani MojeDelo.com sta pokazala trenutno povpraševanje za delo logista v Sloveniji. Omenila sta še šolske ekskurzije in možnost izmenjav v sklopu programov ERASMUS+ in KA2, ki se jih lahko udeležijo dijaki, če le pokažejo voljo in zanimanje.

Na koncu sem imela kot dijakinja programa Logistični tehnik SSI tudi sama možnost, da povem nekaj besed o izkušnjah na šoli, nato pa so nas učenci in njihovi starši lahko vprašali, če jih je zanimala še kakšna podrobnost.

Menim, da sta se profesorja odlično pripravila in šolo ter program zelo dobro predstavila. Sama sem bila nad številom obiskovalcev pozitivno presenečena in mislim, da sta bila učitelja z udeležbo in celotno predstavitvijo zadovoljna.

Iza Šinkovec, 2. i

Sorodne objave
0
Dostopnost