| Prispevki

V petek, 15. februarja, je na Strokovnem izobraževalnem centru Ljubljana potekal informativni dan. Učitelj Jernej Krenčan je predstavil program Mehatronik operater.

Profesor je na začetku predstavil zgodovino šole. Šola je svoja vrata prvič odprla leta 1962, imenovala pa se je Center strokovnih šol, saj je vključevala različne šole.

Na šoli je trenutno zaposlenih 96 učiteljev. Pouk se izvaja v učilnicah (teoretični del) in v delavnicah (praktični pouk).

Praktični pouk se izvaja v šoli in tudi pri delodajalcih. Vsako leto izobraževanja je več praktičnega pouka. Delodajalca si lahko dijaki izberejo sami ali pa ga izbere šola. Dijak lahko vsa tri leta dela pri istem delodajalcu in če je ta zadovoljen z dijakom, je zaposlitev zagotovljena.

Program Mehatronik operater dijaki zaključijo z zaključnim izpitom. Nato lahko šolanje nadaljujejo v programu PTI, ki se zaključi s poklicno maturo. Če želijo svoje znanje še nadgraditi, se lahko vpišejo na fakulteto.

Dijaki večkrat na leto obiščejo razne sejme. Po dodatno znanje gredo tudi v tujino, kjer v okviru izmenjav obiščejo sorodne šole.

Devetošolce je obiskala tudi ravnateljica šole, ki je starše pozvala, naj otrok sam izbere poklic, ki ga veseli, saj ga bo opravljal vse življenje.

Predstavitve programa se je udeležilo veliko obiskovalcev. Profesor je povedal, da je bilo obiskovalcev več kot lani, kar kaže na to, da učitelji delajo dobro in zavzeto. Dejal je še, da se bodo še naprej trudili, da pritegnejo čim več mladih za vpis v ta izobraževalni program.

Borut Hodnik, 1. C

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost