| Prispevki

PREDSTAVITEV PROGRAMA AVTOKAROSERIST IN PAPIRNIČAR

Informativni dan se je v petek, 15. 2. 2019, pričel ob 9. uri. Udeležilo se ga je 9 obiskovalcev. Profesorica Lea Janežič je predstavila programa Avtokaroserist in Papirničar.

Učiteljica je najprej predstavila šolo, in sicer zgodovino, učitelje, izobraževalne programe ter šolske prostore. Našo šolo obiskuje nekaj več kot tisoč dijakov.

Potem je podrobneje predstavila oba programa in potek pouka na šoli. Prihodnjim dijakom je predstavila tudi praktični pouk. Avtokaroseristi imajo v prvem letniku enkrat na teden prakso v šoli in potem še tri tedne pri delodajalcu, papirničarji pa nimajo prakse v šoli, saj so dva dni na teden v podjetju. Svoje izkušnje v šoli in pri delodajalcu je opisal dijak 1. letnika, ki bo čez dve leti postal papirničar, nekaj besed o zaposljivosti papirničarjev pa je obiskovalcem namenila tudi predstavnica Gospodarske zbornice Slovenije.

Dijaki imajo veliko interesnih dejavnosti, kot so strokovne ekskurzije, športni dnevi, kulturni dnevi, lahko pa gredo tudi na izmenjavo v druge evropske države.

Med predstavitvijo je prišla tudi ravnateljica, ki je bodočim dijakom zaželela uspešno končan deveti razred, staršem pa svetovala, naj preživijo čim več časa s svojimi otroki, saj čas hitro teče in bodo kar naenkrat postali odrasli.

Na koncu smo šli še v šolske delavnice, kjer so obiskovalci lahko videli, kako poteka praktični pouk v šoli.

Profesorica je zadovoljna, da se devetošolci zanimajo za program Avtokaroserist, še bolj pa jo veseli, da zanimanje za program Papirničar iz leta v leto narašča.

 

 Aljaž Novak, 1. C

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost