| Prispevki

PREOBLIKOVALEC TEKSTILIJ IN POMOČNIK V TEHNOLOŠKIH PROCESIH

V petek, 10. 2. 2017, sem se dopoldne udeležila predstavitve programov Preoblikovalec tekstilij in Pomočnik v tehnoloških procesih. Predstavitev je vodila učiteljica Mojca Kregar.

V razredu je bilo 16 obiskovalcev. Učiteljica je najprej predstavila zgodovino šole, šolska pravila, učne prostore, različne prireditve in strokovne ekskurzije, podrobneje pa je predstavila in opisala oba izobraževalna programa.

Ogledali smo si tudi delavnice za praktični pouk. Najprej smo videli tehnike šivanja srajc, kril, ovratnikov in izdelavo papirnatih oblačil na lutki. Nato je sledil drugi del ogleda, ki je bolj zanimal fante. Ogledali smo si namreč avtoličarsko in avtokleparsko delavnico. Bodoče dijake je zelo zanimalo, kaj vse delajo avtoličarji in kako se popravi manjše vdolbine na vozilu.

Obiskovalce sem vprašala, ali se jim je zdela predstavitev programov dovolj informativna in zanimiva. Prav vsi so dejali, da je bilo zelo zanimivo in izčrpno, všeč jim je bil tudi ogled delavnic za praktični pouk. Že se veselijo novega šolskega leta, ko bodo lahko usvajali znanje, ki jim bo pomagalo, da se bodo lahko po končanem 2-letnem šolanju hitro zaposlili.

Skupina je bila zelo mirna in prijetna. Bodoči dijaki so me vprašali, kako je biti dijak na naši šoli. Moj odgovor je bil preprost: ”Če redno obiskuješ pouk in imaš spoštovanje do vseh učiteljev, ni bojazni, da šolsko leto ne bi bilo zabavno ter zanimivo, a brez učenja ne boste uspešni.”

Blažka Močnik, 4. R

Sorodne objave
0
Dostopnost