| Prispevki

Mehatronik operater

V petek, 10. 2. 2017, sem se kot šolska novinarka udeležila predstavitve izobraževalnega programa Mehatronik operater v učilnici 226. Predstavitev je vodil učitelj Jernej Krenčan.

Razred je bil poln radovednih osnovnošolcev in njihovih staršev. Prišlo je okrog 30 bodočih dijakov. Učitelj je najprej povedal nekaj splošnih informacij – o zgodovini šole, predmetniku, mednarodnih izmenjavah, strokovnih ekskurzijah, PUD-u in malici. Potem je podrobneje predstavil izobraževalni program, delo mehatronika operaterja in možnosti zaposlitve po končanem 3-letnem šolanju. Devetošolci so z velikim zanimanjem poslušali in tudi kaj vprašali. Vmes je v razred prišla tudi ravnateljica, vse je lepo pozdravila in jim namenila nekaj prijaznih besed.

Nato smo se odpravili v učilnice za praktični pouk. Ena izmed njih je bila tudi CNC-učilnica, kjer je učitelj pojasnil, kaj sploh so CNC-stroji in kako se dijaki usposabljajo za njihovo upravljanje. Obiskovalci so si z velikim zanimanjem ogledali tudi ostale učilnice in delavnice.

Ko sem učitelja Jerneja Krenčana povprašala, kako je on doživel informativni dan, mi je povedal, da je zelo navdušen nad velikim obiskom in da se veseli novih dijakov.

VIDEO: Mehatronik operater

Brigita Ulčar, 4. R

 

Sorodne objave
0
Dostopnost