| Prispevki

Dne 25. in 26. januarja 2019 je na Gospodarskem razstavišču potekala 11. Informativa, sejem izobraževanja in poklicev. Informativa pred informativnimi dnevi ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji in tujini. Posameznik lahko na enem mestu zbere več informacij, kot jih dobi samo z obiskom informativnega dneva.

Kot vsako leto se je tega dogodka udeležila tudi naša šola – SIC Ljubljana. S sošolcem Tilnom Trčkom sva bila povabljena, da predstaviva programa Mehatronik oprerater in Tehnik mehatronike. Seveda pa se nismo predstavili samo z dvema programoma, ampak so bili med drugim predstavljeni tudi programi Avtoserviser, Logistični tehnik in Ustvarjalec modnih oblačil.

Na Gospodarskem razstavišču smo se dobili ob 8.00 ter programe predstavljali vse do 18.00. Večini bi se zdelo, da se je »vleklo«, vendar sva uživala v predstavljanju. S seboj sva imela tudi mehatronski sklop, ki je ločeval predmete po barvi in zgradbi, da sva lahko množici pokazala, kaj je mehatronika, in jo ustrezno predstavila. Poleg tega smo predstavljali modele transportnih vozil in organizirali kviz z lepimi nagradami, zanimiva pa je bila tudi kolekcija oblačil, ki so jo poimenovali Svoboda.

Dan je bil zelo zanimiv, ker pa sva si za predstavljanje vzela čas tudi v soboto, sva bila nagrajena s prostima dnevoma po izbiri.

 

Jan Cvetko, 4. z

Sorodne objave
0
Dostopnost