| Prispevki

Letos je 24. in 25. januarja na Gospodarskem razstavišču potekala že 12. Informativa. Vsako leto vedno več bodočih dijakov in študentov obišče ta sejem izobraževanja in poklicev, saj se na njem predstavljajo srednje šole, šolski centri, višje in visoke šole, univerze, organizacije za mednarodno izmenjavo itd. iz vse Slovenije.

V dveh dneh je Informativo obiskalo več kot 25.000 obiskovalcev, med njimi tudi mnogi naši dijaki. Ogledali so si lahko predstavitve kar 170 razstavljavcev, med njimi tudi naše šole. Informativo so obiskali predsednik Slovenije Borut Pahor, ministra Angelika Mlinar in Rudi Medved ter državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer. Zelo dober se nam je zdel projekt Moja prva zaposlitev, ki je obiskovalcem predstavljal več kot 100 različnih poklicev.

Mi smo Informativo obiskali v petek, 24. januarja. Naša stojnica je bila takoj ob vhodu v prostor, namenjen predstavitvam srednjih šol. Šolo so predstavljali 4 učitelji in 7 dijakov. Stojnica je bila zelo lepo postavljena in je že na prvi pogled delovala zanimivo in privlačno. Izdelki so bili postavljeni tako, da je bilo na prvi pogled razvidno, da je na šoli več izobraževalnih programov. Predstavljene so bile namreč prav vse smeri.

Ko smo naše dijake vprašali, kakšna se jim zdi letošnja prireditev, so vsi v en glas odgovorili, da je zelo zanimiva in da je k stojnici pristopilo mnogo potencialnih bodočih dijakov, ki jih je zanimalo, kaj naš šolski center ponuja. Ob tem so jih naši dijaki razveselili še z bomboni. Prav vsi so bili do obiskovalcev prijazni in zelo profesionalni. Videlo se je, da imajo mnogo znanja o tem, kaj naša šola ponuja in kako potekajo vpisi. Mi smo bili nad stojnico, dijaki in profesorji zelo navdušeni, zato upamo, da so navdušili tudi tiste, ki želijo biti dijaki naše šole.

Bruna Mucko, Jan Oblak, Igor Petrušič, 5. R

Sorodne objave
0
Dostopnost