| Prispevki

Tudi letos v mesecu maju poteka tradicionalni Evropski teden boja proti raku pod okriljem Zveze evropskih društev proti raku (ECL), katerih članica je tudi Zveza slovenskih društev za boj proti raku.

Evropski teden boja proti raku, ki poteka od 25. do 31. maja, se je simbolično pričel s slavnostno sejo Zveze slovenskih društev za boj proti raku.

Evropski teden je letos usmerjen v pospeševanje doseganja Evropskega načrta za boj proti raku, pri čemer ima pomembno vlogo vsak posameznik. Evropski načrt za boj proti raku se osredotoča na reševanje življenj s preprečevanjem raka, zgodnjim odkrivanjem raka, enakimi pravicami pri dostopu do zdravljenja za vse, raziskavami na področju onkologije, digitalnim zdravjem in izboljšanjem kakovosti življenja bolnikov in oseb, ki so preživele raka.

Vabimo vas, da si v šolski knjižnici ogledate zgibanko z 12 nasveti za preprečevanje raka in preberete katerega izmed literarnih del, povezanih s to tematiko.

V branje priporočamo:

Avtor Naslov Leto izida Vrsta gradiva
Fredrik Backman Babica vas pozdravlja in se opravičuje 2016 leposlovje
Richard Béliveau S hrano proti raku : preprečevanje in zdravljenje raka s prehrano 2007 strokovna monografija
France Černe Koncert za raka 1989 leposlovje
Kluun Pride ženska k zdravniku 2008 leposlovje
Kluun Love life 2007 leposlovje
Randy Pausch Zadnje predavanje 2009 leposlovje
Robert Proctor Zlati holokavst : izvor cigaretne katastrofe in poziv k njeni odpravi : kako so proizvajalci cigaret ustvarili popoln stroj za zasvojenost in posledice kajenja napravili za “lanski sneg” 2016 strokovna monografija
Petra Samec Petrin dnevnik 1998 leposlovje
Sorodne objave
0
Dostopnost