| Prispevki

V nedeljo, 19. januarja, smo se odpravili na dolgo pot proti Parizu. Strokovna ekskurzija je bila namenjena ogledu sejma Interfilière, poleg tega pa smo bili v pričakovanju doživetja Pariza kot ene izmed petih prestolnic svetovne mode.

V Pariz smo prispeli v dopoldanskem času. Vidno utrujeni od dolge vožnje smo obiskali sejem Interfilière, ki je ponujal trende za spodnje perilo in kopalke, nekaj je bilo tudi drugih oblačil. Nato smo si ogledali Elizejske poljane in Eifflov stolp. Stolp nas je povsem očaral s svojo mogočnostjo in prostornostjo, saj je pogled na Pariz neverjeten. Eifflov stolp nas je s svojo višino, meri kar 324 metrov, spremljal do konca našega potovanja, saj se vidi skoraj z vseh koncev Pariza. Po ogledu smo se sprehodili po modnih ulicah z neverjetno arhitekturo, obiskali smo Slavolok zmage, sprehodili smo se skozi barvite uličice Montmartra in imeli nekaj prostega časa. Večer smo preživeli ob tradicionalni francoski večerji v restavraciji hotela.

Naslednji dan smo si ogledali center mesta Pariz. Obiskali smo nakupovalni center Lafayette, ki ga sestavlja več mogočnih stavb, na eni izmed njih je tudi razgledna točka. Nato smo imeli prosti čas za samostojen ogled in kosilo. Ulični umetnik nam je na stopnicah Opere Garnier, kjer smo imeli točko srečanja, zapel nekaj pesmi in celo povabil naše profesorice k sodelovanju. Nato smo odšli v muzejsko parfumsko delavnico Fragonard, kjer so nam pripravili zanimiv zgodovinski pregled in predstavili postopek izdelovanja parfumov. Njihove izdelke smo lahko vonjali in po želji tudi kupili. Obiskali smo restavracijo v centru mesta in imeli večerjo po izbiri. Večer smo preživeli na romantični ladjici, ki vozi po Seni. Tako smo lahko osvetljeno mesto Pariz občudovali še z ladje.

Zadnji dan smo se odpravili v »trebuh Pariza« oz. v univerzitetni del mesta, nato pa smo obiskali še Louvre, enega največjih in najbolj popularnih muzejev na svetu. Ogledali smo si bogato razstavo zanimivih čevljev in seveda tudi sliko Mone Lise, ki je eden najbolj obiskanih rekvizitov v muzeju. Žal pa se je dan hitro nagibal v večer in pozno popoldne smo se odpeljali proti domu.


Ekskurzija je bila poučna, zanimiva, predvsem pa sem doživel modno prestolnico v živo.

Leonid Sementsov, 1. K

Sorodne objave
0
Dostopnost