| Prispevki

Novembra 2018 sva v okviru Erasmus+ projekta EcoT: The future is now – take responsibility en teden preživela v Španiji. Teden je bil namenjen spoznavanju ekološkega turizma. Pogovarjali smo se o ekoloških težavah, ki jih prinašata množični in mali turizem, in o možnih rešitvah teh težav. V sklopu projekta smo si ogledali tudi nekaj španskih kulturnih in naravnih ekoloških turističnih destinacij.

Teden smo začeli na zagrebškem letališču, od koder smo leteli v Barcelono. Ko smo prileteli v Barcelono, nas je tam čakal avtobus, ki nas je pripeljal v Tarragono. V Tarragoni nas je na glavni avtobusni postaji počakala ena izmed profesoric, ki sodeluje pri projektu. Od tam smo se odpravili k svojim gostiteljem.

Naslednji dan smo se zjutraj zbrali vsi dijaki in dijakinje, ki sodelujemo pri projektu, in se pozdravili. Popoldne smo se sprehodili po plaži La Mora in gozdu. V torek smo si ogledali stari del Tarragone, njeno obzidje in amfiteater, kjer so se odvijali gladiatorski boji. V sredo smo imeli izlet v Barcelono. Ogledali smo si gotski del mesta in glavno destinacijo – cerkev Sagrada familia. V četrtek smo imeli organiziran obisk mestne hiše in pogovor z županom Tarragone, ki nam je tudi izročil osebno darilo. Pokazali so nam zaklonišče v mestni hiši, ki je še stare gradnje. Po končanem obisku smo se dobili z našimi partnerji in imeli preostanek dneva za druženje. V petek smo šli na izlet v soline, kjer smo videli, kako pridobivajo sol. Videli smo tudi različne vrste ptic, ki so tam domače.

V soboto smo se družili z družinami, ki so nas gostile.

Napočil je zadnji dan in čas je bil za odhod domov. Še zadnjič smo se poslovili od naših gostiteljev in odšli na letališče v Barcelono, od koder smo poleteli proti Zagrebu. Tam nas je čakal prevoz domov in tako smo zaključili teden v Španiji.

Gal Ivanov in Domen Zupančič, 2. o

Sorodne objave
0
Dostopnost