| Prispevki

Dijaki, ki sodelujemo v projektu EcoT, smo se 28. 1. ponovno zbrali, srečanje pa smo začeli z okusno ekološko pripravljeno pico in sokom. Nato smo se lotili bolj resnega dela. Najprej smo pregledali rezultate naših neekoloških navad, ki smo jih pridno spremljali en mesec. Ta statistika nas je neprijetno presenetila, saj smo samo mi, ekotjevci, v enem mesecu porabili več kot 300 plastičnih vrečk, 33 plastičnih rokavic in prevozili 16461 km. Ti podatki vzbujajo skrb, saj številke veljajo za samo nekaj dijakov, predstavljajmo pa si, koliko vode in elektrike porabimo na dan v celi Sloveniji ter koliko je odpadkov v Sloveniji oziroma po celem svetu.

Po teh ugotovitvah in razglabljanjih o navadah smo z metodo vrtiljaka ugotavljali še, kaj so naše slabe navade, najpogostejši nepotrebni odpadki in ovire, na katere lahko naletimo.

V naslednjem delu druženja smo z isto metodo ugotavljali, kako bi zmanjšali odpadke in prišli do “zero waste” načina življenja oz. življenja brez odpadkov. Prišli smo do zanimivih zaključkov, ki smo jih na koncu povzeli in sklenili še 5 zavez, ki se jih bomo poskušali držati, s tem pa bomo pomagali okolju, saj, kakor pravimo mi, “every little bit counts”.

 

Neja Kristan

 

Sorodne objave
0
Dostopnost