| Prispevki

Skupnost logističnih šol vsako leto organizira Državno tekmovanje logističnih šol, ki se ga udeležujejo dijaki, vpisani v program Logistični tehnik. V sredo, 20. aprila 2024, je tekmovanje potekalo na naši šoli oziroma na enoti Avtošole Ježica. Tekmovali so dijaki šestih srednjih šol, ki izobražujejo logistične tehnike, to so:

 • Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko Celje
 • Strokovni izobraževalni center Ljubljana
 • Srednja šola in gimnazija Murska Sobota
 • Prometna šola Maribor
 • Strojna, prometna in lesarska šola Nova Gorica
 • Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran

Tekmovalo je 44 dijakov na dveh težavnostnih nivojih:

 • na prvem nivoju so sodelovali dijaki prvega in drugega letnika: osnovna znanja in spretnosti iz strokovnih modulov programa Logistični tehnik;
 • na drugem nivoju so sodelovali dijaki tretjega in četrtega letnika: poglobljena znanja in spretnosti ter zmožnost povezovanja različnih teoretičnih znanj s prakso.

Srečanje je potekalo po načrtu. Po sprejemu sta udeležence nagovorila ravnatelj SIC Ljubljana dr. Nikolaj Lipič ter ga. Mira Jug Skledar, ravnateljica Prometne šole Maribor in predsednica Skupnosti srednjih šol za logistiko, pomorstvo in varovanje. Otvoritveni program je z glasbeno točko obogatila naša profesorica angleščine Neli Vuherer. Medtem ko so dijaki tekmovali, so učitelji spoznali podjetje Sledenje, d. o. o., njegovi predstavniki so nam predstavili vpliv sledenja vozil na učinkovitost prevoznih procesov in številne možnosti sledenja. Po tekmovanju so se vsi udeleženci odpeljali z avtobusom na voden ogled Ljubljane pod vodstvom Rajka Palčarja ter nato v šolo na kosilo. Za konec uspešnega srečanja je sledil še zaključni program s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim dijakom, ki jih je podelila ga. Tanja Leskovar, višja svetovalka Centra RS za poklicno izobraževanje.

Rezultati tekmovanja

Prvi težavnostni nivo:

 1. mesto: Alen Skok, Strokovni izobraževalni center Ljubljana
 2. mesto: Marsel Obreht, Srednja prometna šola Maribor
 3. mesto: Marcel Bizilj, Strokovni izobraževalni center Ljubljana

Drugi težavnosti nivo:

 1. mesto: Matej Jović, Strokovni izobraževalni center Ljubljana
 2. mesto: Valentina Grabar, Ekonomska šola Murska Sobota
 3. mesto: Tijan Bedič, Ekonomska šola Murska Sobota

Zaključno slovesnost so popestrili naši dijaki Tadej, Klemen in Žan, ki so nam zapeli nekaj slovenskih pesmi in se z njimi poslovili od gostujočih dijakov in njihovih spremljevalcev. Vsi udeleženci so bili z organizacijo tekmovanja zelo zadovoljni in so domov odnesli lepe vtise in spomine.

Vsem sodelujočim iskrena hvala za sodelovanje, posebna zahvala pa gre tudi podjetjem Kobal transporti, d. o. o, CVS, d. o. o., Sledenje, d. o. o., Kristl, d. o. o. in Reviji Tranzit.

Čestitke vsem dijakinjam in dijakom.

V imenu organizacijskega odbora:

Mateja Vlašić, članica organizacijskega odbora

Sorodne objave
0
Dostopnost