| Prispevki

Veliki večini ljudi so v življenju oblačila zelo pomembna. Pomemben jim je tako izgled, še bolj pa napis ‘’priznane’’ blagovne znamke na obleki/modnem dodatku. V ta namen smo v času izmenjave, v okviru projekta SustOnU (Erasmus K2), za dijake organizirali delavnico Hitra moda ‒ trajnostna uporaba oblačil.
Dijaki so bili razdeljeni v štiri, jezikovno mešane skupine, ključni del delavnice pa je bil, da je vsaka skupina, na podlagi zastavljene naloge, predstavila ostalim skupinam svoje ugotovitve.

V prvi skupini so, z namenom razvoja tehnologije k trajnostni rabi vseh vrst materialov, raziskali, kateri materiali se uporabljajo v tekstilni industriji in so izdelani iz recikliranih odsluženih izdelkov/hrane oz. stranskega produkta (odpadka).

Druga skupina je raziskala in razmislila, kako se je spremenila kvaliteta oblačil v zadnjih 22 letih, prišli so do zaključka, da kvaliteta res pada na račun kvantitete.

Vsak član ekipe v tretji skupini je navedel kos oblačila ali modnega dodatka, ki ga veliko uporablja in so ga nosili oz. uporabljali že njegovi starši.

V četrti skupini pa so razmislili, katero oblačilo oziroma modni dodatek najdlje uporabljajo. Namen nalog tretje in četrte skupine je bil, da so dijaki na podlagi navedenih izdelkov dobili občutek, kako kvaliteta oblačila vpliva na trajnostno uporabo in da s hitro modo kvaliteta močno upada.

Sorodne objave
0
Dostopnost