| Prispevki

Bienale tekstilne umetnosti v Kranju nam je letos, poleg številnih razstav v mestu in v drugih krajih Slovenije, kjer se predstavlja 75 umetnikov z vsega sveta, ponudil tudi kreativno delavnico industrijskega oblikovanja, z namenom skupnostnega ustvarjanja in druženja.

Dvodnevna kreativna delavnica, ki je potekala 20. in 21. 6. v prostorih Layerjeve hiše v Kranju, pod vodstvom  mag. industrijskega oblikovanja Ayse iz Turčije, so se udeležile tudi 4 dijakinje naše šole: Neja Brodar, Tinkara Jesenko Žitnik, Leja Kosec (vse 2. K) in Tanja Drobnjak (3. K).

Skupaj s predstavniki drugih srednjih šol in fakultet, Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, Šolskega centra Kranj, Fakultete za dizajn in Naravoslovnotehniške fakultete, so ustvarjali na temo MEMENTO, bodisi na osebo, predmet, dogodek, vonj …, kjer staro postane novo in je večen spomin iz preteklosti. Namen prve faze projekta je bil, da ustvarjalci oblikujejo ideje za končne izdelke. Svoje ideje so skicirali kot risbe ali 3D-oblikovanje. Druga faza, izdelovanje izdelkov, pa sledi v novem šolskem letu.

Cilj te delavnice je medsebojno druženje dijakov in študentov, ki se strokovno usposabljajo na umetniških področjih, v zanimivih ustvarjalnih okoljih, krepitev medsebojne komunikacije v angleškem jeziku in v našem primeru tudi izpostavljanje dela z nadarjenimi dijaki, ki želijo nadgrajevati svoje znanje s kompleksnejšimi in zahtevnejšimi ustvarjalnimi znanji.

Za piko na i naši kreativnosti so bili dnevi oplemeniteni tudi z ogledi razstav tekstilnih izdelkov slovenskih in tujih ustvarjalcev.

Mentorica: Karmen Klobasa, prof.

Sorodne objave
0
Dostopnost