| Prispevki

Od 7. do 9. 12. 2015 sem se družil z makedonskimi in črnogorskimi dijaki, ki jih je gostila naša šola v okviru projekta ACES z naslovom Let’s be human, it’s easy!

2 (Medium)

Uspešno izvedena delavnica: Bodimo človeški, lahko je!

V ponedeljek smo se dijaki naše šole odpravili na železniško postajo in tam pričakali makedonske dijake. Ko smo se spoznali, smo si ob pomoči igre Geocaching ogledali središče Ljubljane. Z aplikacijo smo iskali določene točke in si hkrati ogledali tudi znamenitosti našega glavnega mesta. Nato smo se v kavarni pogreli ob čaju, kjer se nam je pridružil še del dijakov in profesorjev iz Črne gore. Skupaj smo odšli v šolo na kosilo.

3 (Medium)

Izdelava okraskov za božično drevo na ZGNL

4 (Medium)

Učenje znakovnega jezika

Drugi dan smo goste najprej popeljali na ogled šole in šolskih delavnic. Sledilo je pet delavnic na temo medkulturnega dialoga in sprejemanja drugačnosti. Pogovarjali smo se o primernem vedenju do sočloveka ter stereotipih in predsodkih. Dan smo zaključili z ogledom večerne, praznično okrašene Ljubljane.

5 (Medium)

Izdelava jelke iz odtisov rok

Tretji dan smo dopoldne preživeli v Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani. Naučili smo se osnovnih kretenj ter črk znakovnega jezika ter izdelali okraske za veliko božično drevo v avli zavoda. Skupaj smo jo tudi okrasili. Ob povratku v šolo pa smo iz papiranitih obrisov rok vseh udeležencev izdelali še skupno ACES-božično jelko in jo okrasili z dobrimi mislimi in lepimi željami za novo leto.

6 (Medium)

Sončen zaključek na Bledu

Zadnji dan so si gostje ogledali še cerkev na Brezjah ter se posladkali s kremšnitami in sončnim razgledom ob blejskem jezeru.

 

Boris Ivanoski, 2. I

 

 

Sorodne objave
0
Dostopnost